22 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on oktober 25th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Det politiske landskab i Skånes største byer er nu kortlagt

2018-10-25:

Katrin Stjernfeldt Jammeh fortsætter som borgmester i Malmø Kommune efter de svenske valghandlinger d. 9. september. Dermed fortsætter hendes samarbejde med Københavns Kommunes overborgmester Frank Jensen (S). Foto: News Øresund

Kommunalbestyrelserne i Malmø, Lund og Helsingborg er nu sat på plads, og kun i Lund har der været decideret magtskifte. Dog har de kommunalpolitiske sammensætninger i både Malmø og Helsingborg ændret sig siden forrige mandatperiode. 

I Malmø fortsætter Katrin Stjernfeldt Jammeh som kommunens borgmester (kommunstyrelsens ordförande). Det bliver dog på egen hånd denne gang, eftersom Miljöpartiet nu går i opposition. Socialdemokraterna i Malmø skal dermed styre kommunen i minoritet de næste fire år med blot 20 ud 61 mandater.

I Lund overtager blå blok magten med Philip Sandberg (L) fra Liberalerna som borgmester, der tager pladsen fra socialdemokratiske Anders Almgren (S). Det er de traditionelle allianspartier, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet og Kristdemokraterne, der i samarbejde med det lokale parti FörNyeLund (FNL) har taget magten. Det skriver Sydsvenskan.

I Helsingborg kommer de blå allianspartier til at blive siddende på magten med Peter Danielsson (M) fra Moderaterna som borgmester, skriver Dagens Samhälle.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑