25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on september 18th, 2018 | by Johan Wessman

0

DR fjerner Tour de France og Champions League-håndbold fra sendefladen

2018-09-18:

DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn meddelte tirsdag 18. september, hvilke områder koncernen kommer til at spare på. Det drejer sig blandt andet om sportsdækningen, og derfor vil store begivenheder som Tour de France og Champions League-håndbold ikke længere være på sendefladen DR Byen. Foto: Flickr – Mark Jensen (CC BY-SA 2.0)

Som en konsekvens af det nye medieforlig har DR valgt at skære kraftigt i sport, underholdning og livsstil samt udenlandsk fiktion, skriver Ritzau. Desuden nedlægges omkring 400 stillinger.

 DR lægger op til at spare 420 millioner kroner frem mod 2021. Derfor har public service-koncernen valgt at spare på genrene underholdning og livsstil, udenlandsk fiktion og sport, hvilket blandt andet indebærer, at man på DR ikke længere vil kunne se Tour de France.

En anden del af spareplanerne indebærer, at mellem 375-400 årsværk nedlægges, hvoraf 25 er chefstillinger og to er direktørstillinger. Herudover vil DR også gå fra seks til tre tv-kanaler. Det drejer sig om DR3 og DR Ultra, der fremover kun vil findes digitalt, og DR K, der i fremtiden slås sammen med DR2, skriver DR i en pressemeddelelse.

– Baggrunden er både de nødvendige besparelser og at sikre, at DR kan sætte endnu mere tryk på den digitale omstilling. På indholdssiden vil vi satse endnu mere end hidtil på vores styrkepositioner. Det er alt i alt relativt drastiske forandringer, men jeg tror på, at det er de rette, siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn ifølge DR.

Også radiokanalerne rammes af sparerunden og går fra otte kanaler til fem.

De massive besparelser sker som følge af det medieforlig, som regeringen og Dansk Folkeparti indgik sammen tidligere i år. Medieforliget er en femårig aftale, der blandt andet dikterer, at DR skal spare 20 procent over perioden svarende til 773 millioner kroner.

Efter 2021 indledes anden fase af DR’s spareplaner for dermed at nå forligets ønskede besparelse. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑