Følg os på

Samfund

DSB satte mandag supplerende togbusser ind mellem Hyllie og Københavns lufthavn

Publiseret

 

DSB setter på måndag in tågbussar mellan Hyllie och Kastrup. Foto från den svenska tågstrejken 2014 då trafiken upprätthölls med tågbussar på samma sträcka. Foto: News Øresund

Mandag satte DSB supplerende togbusser ind i myldretiden, til at køre  mellem Hyllie og Kastrup, da togtrafikken p.t. er skåret ned til et tog i timen, med to togsæt og 460 siddepladser. Det fremgår af en pressmeddelelse. Skånetrafiken kørte i sidste weekend busser på samme strækning, men stoppede med det da antallet af rejsende var for få. I denne uge har pendlere delt billeder fra fulde Øresundstog og trængsel på stationen i København lufthavn, ved på – og afstigning, hvilket har skabt bekymring for spredning af coronavirussen i trængslen.

Til pendlerklubben Kystbanen oplyser DSB’s informationschef Tony Bispeskov at de fortsat arbejder på at påvirke beslutningen, som p.t. begrænser antallet af togafgange og antallet af togsæt, som må krydse Øresundsbroen. Tidligere på ugen fortalte Skånetrafikens trafikdirektør Linus Eriksson at de uden resultat har forsøgt at få det danske politi til at acceptere to togafgang i timen. “Vi har fremlagt behovet for at have som minimum halvtimesdrift på strækningen i peakperioden. Det burde være muligt fra politiets side af, da en kontrol tager ca. 10-15 minutter, og der så er 45 minutter til næste tog ankommer. Vi ville altså kunne have en togafgang til. Mod Sverige er der jo desuden ikke ingen kontrol overhovedet på Kastrup. Men vi får desværre et nej fra de danske myndigheder. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet


Aktuelle nyheder

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.