17 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Infrastruktur xx

Published on april 5th, 2019 | by Anna Palmehag

0

DSB-strejken kan fortsætte på mandag – forhandlingerne intensiveres

2019-04-05:

Mandag kan den danske togtrafik igen stå stille. Konflikten, der forårsagede de stoppede tog i mandags, er ikke løst, og i det anonyme advarsel, der gik forud for mandagens strejke, advarer togpersonalet om gentaget strejke, med mindre der indgås en ny overenskomst, rapporterer DR.

Mandag stod DSB’s tog stille i Danmark, og dermed var kørte der heller ikke tog over Øresundsbron store dele af dagen. Det der udløste strejken er en konflikt om tillidsmænd. DSB mener, at der er en aftale med fagforeningen Dansk Jernbaneforbund, om at de tidligere 99 tillidsmænd skal reduceres til 41, og at de nye af disse skulle være udpeget inden 1. april. Fagforeningen mener, at reduktionen af tillidsmænd kun ville blive en realitet, når der også var aftaler om løn og arbejdstid. Efter 1. april mener Dansk Jernbaneforbund, at der ikke er længere findes tillidsmænd, mens DSB afviser oplysninger om de har opsagt repræsentanterne.

Det er ikke Dansk Jernbaneforbund som har varslet strejkerne, men en gruppe anonyme ansatte i DSB. I varslet inden mandagens strejke, står der at arbejdet også vil blive nedlagt  mandag d. 8. april, hvis der ikke er udset nye repræsentanter. Da strejken ikke er organiseret af en fagforening i forbindelse med forhandlinger, kan strejken dog stride mod dansk arbejdsret, og såvel arrangører og strejkende risikerer bøder. Der kan også komme følger for Dansk Jernbaneforbund, hvis de ikke kan forhindre deres medlemmer i at deltage i arbejdsnedlæggelser i strid med overenskomsterne. Fagforeningen opfordrer derfor medlemmerne til ikke at deltage i eventuelle kommende strejker. Der er dog stadig stor risiko for fortsat konflikt, siger Casper Schröder, DR’s finansielle korrespondent:

– Alt tyder på, at de anonyme ansatte, der står bag den her arbejdsnedlæggelse arbejder på at gentage operationen mandag. Jeg har talt med en af dem, og han siger, at kampgejsten stadig er der, og at stridsøksen ikke er begravet. De mener stadig ikke, at DSB’s ledelse imødekommer dem siger han til DR.

Fredag eftermiddag oplyste DSB på deres hjemmeside,  at de har haft møde med DI, Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Jernbaneforbund og Fagbevægelsens Hovedorganisation for at drøfte den videre proces for forhandlingerne mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund. På mødet blev det aftalt at DSB og Dansk Jernbaneforbund i dag går ind i en ny intensiveret forhandlingsproces med henblik på at indgå lokale aftaler for lokomotivpersonale og togpersonale. Derudover skal tilpasningsforhandlingerne for stationspersonalet færdiggøres. Det første forhandlingsmøde afholdes fredag eftermiddag.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑