25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Erhverv xx

Published on juni 4th, 2019 | by Sofi Eriksson

0

Efter bekymringer om nyt katastrofeår har Sveriges landmænd nu håb om god høst

2019-06-04:

Efter sidste års prøvelser med ekstremt vejr og stor tørke ser prognosen bedre ud for Sveriges landmænd. Foto: News Øresund

2019 ser ud til at blive et godt år for svenske landmænd. Efter sidste års prøvelser med ekstremt vejr og stor tørke ser prognosen bedre ud for Sveriges landmænd. Usædvanligt meget hvede og oliefrø er blevet sået, og hvis vejret fortsætter, bliver høsten stor, siger Hushållningssällskapet i sin rapport.

 I 2018 blev landbruget i Sverige plaget af ekstreme temperaturer og en massiv tørke. Flere steder var der mangel på foder, og mange landmænd blev tvunget til at slagte deres dyr. Årets prognose ser bedre ud, og indikerer, at eksporten fra Sveriges landbrug vil blive større end normalt. Men for få uger siden var prognosen dyster for mange dele af landet.
– Vi er gået fra katastrofe til forventet tophøst på lidt mindre end en uge. Med så fine mængder kan det blive en super høst. Vi får i hvert fald mindst normal høst, Siger Bengt Viken, afgrøderådgiver for Hushållningssällskapet Gotland, til Hushållningssällskapet.

Prognosen er også lovende i Skåne, men vejrforholdene er lidt usædvanlige.
– Vi har en omvendt position i forhold til, hvordan det normalt ser ud. Det har regnet i det østlige Skåne, hvor det normalt er tørt, mens det ikke har regnet i det vestlige Skåne, hvor det normalt regner. Totalt set, ser det rigtig fint ud, både den kommende høst og forårsafgrøderne.
– Det er langt tid til der høstes, men lige nu ser mængderne lovende ud, siger Ida Lindell, afgrøderådgiver for Hushållningssällskapet Skåne, i en pressemeddelelse. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑