Følg os på

Life Science

Efter fondsetablering: BioInnovation Institute forventer at skabe 2000 nye jobs frem mod 2025

Publiseret

 

BioInnovation Institute bliver fremover en selvstændig, erhvervsdrivende fond kaldet BII Fonden. Foto: News Øresund

Ny ejerstruktur, flere partnerskaber og ambitionen om støtte endnu flere startups gør, at BioInnovationInstitute vil bidrage positivt til jobskabelsen i Øresundsregionen over de næste år, forudser adm. direktør Jens Nielsen.

BioInnovation Institute (BII) i København kan over de næste år blive en vigtig katalysator for øget beskæftigelse i life science-branchen i Øresundsregionen. Det spår Jens Nielsen, der er adm. direktør i BII.

– Vi ønsker at have en stor indvirkning på vækst og jobskabelse i regionen, hvor vi i 2025 vil have medvirket til skabelsen af 2000 nye jobs. For at gøre det, forventer vi at øge start-up-fundingen signifikant fra 2021 og frem, som vil give endnu flere vækst- og udviklingsmuligheder for forskningsprojekter og start-ups med kommercielt potentiale, siger han.

Udtalelsen kommer efter beslutningen om, at BII efter en treårig etableringsfase bliver en selvstændig, erhvervsdrivende fond. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Novo Nordisk Fonden, der siden 2017 har finansieret BII med 465 mio. kroner.

Med den nye ejerstruktur åbner Novo Nordisk Fonden op for, at andre fonde og organisationer kan tage del i finansieringen af det, som i fremtiden kommer til at hedde BII Fonden.

Båndene til Novo Nordisk Fonden vedbliver dog med at være stærke, idet BII er stillet 3,5 mia. kroner over de næste ti år i udsigt, hvilket svarer til 350 mio. om året, hvis incubatoren leverer de rette resultater, og ambitionen for de næste år er klar, ifølge Jens Nielsen:

– Vi har sat som målsætning at hjælpe endnu flere start-up selskaber med at rejse serie A-investeringer ved at få flere internationale investorer til at kigge mod det voksende potentiale i Norden, siger han med henvisning til, at BII i oktober indgik et samarbejde med otte udenlandske investorer, der skal være med til at udpege interessante virksomhedscases.

Samarbejdsaftaler, der bedre skal forbinde forskningen med industrien, er i efteråret også indgået med Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og senest Aarhus Universitet, og Jens Nielsen mener, at flere partnerskaber med andre nordiske aktører på sigt kan blive en realitet.

– Vi vil gerne skabe flere samarbejdsaftaler omkring fundingmuligheder for forskere på universiteterne, så nordiske samarbejder kunne godt komme på tale, siger han.

Siden etableringen for tre år siden har BII støttet 85 life science-startups og -projekter, der tilsammen har rejst mere end 275 mio. kroner. (News Øresund – Kristoffer Dahl)

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.