27 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on maj 18th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Energiministre fra hele verden kommer til Greater Copenhagenregionen næste uge

2018-05-18:

Sveriges energiminister, Ibrahim Baylan (S), er blandt de energiministre, som næste uge samles i Greater Copenhagenregionen til Nordic Clean Energy Week. Derudover skal de nordiske landes energiministre samles til deres årlige møde, som Ibrahim Baylan skal dirigere. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Næste uge løber energikonferencen Nordic Clean Energy Week af stablen. Konferencen afholdes i København, Malmø og Lund, og besøges af energiministre fra Norden, EU og G20-landene. I forlængelse af Nordic Clean Energy Week bliver energikonferencerne 9th Clean Energy Ministerial og 3rd Mission Innovation desuden også afholdt.

Energi kommer til at stå højt på dagsordenen i Greater Copenhagenregionen næste uge. Mandag 21. maj starter konferencen Nordic Clean Energy Week, og strækker sig til og med 24. maj. Konferencen sætter internationalt fokus på, hvordan man fremskynder brugen og udviklingen af rene energiløsninger. I løbet af ugen vil der blive afholdt forskellige energiarrangementer samtidigt i henholdsvis København, Malmø og Lund.

To dage efter samles energiministre fra Norden, EU og G20-landene til den niende udgave af den internationale samarbejdskonference Clean Energy Ministerial (CEM), samtidig med at tredje udgave af Mission Innovation (MI) også afholdes. De nordiske lande er i år værter for CEM og MI sammen med EU-Kommissionen og Nordisk Ministerråd.

Udover ministre og andre politikere vil konferencerne også blive besøgt af forskellige forskere, forretnings- og industriaktører for at diskutere fremtidens energiløsninger.

De nordiske landes respektive energiministre skal yderligere samles til deres årlige møde 22. maj. Sverige har for øjeblikket formandsskabet i Nordisk Ministerråd, og det er Sveriges energiminister, Ibrahim Baylan (S), der kommer til at dirigere mødet. Her vil han blandt andet fokusere på at styrke det nordiske samarbejde på energiområdet:

– Det nordiske energipolitiske samarbejde har en lang tradition og har udviklet sig positivt i løbet af de seneste år, ikke mindst gennem det fælles nordiske strømmarked. Samarbejdet inden for nordisk energiforskning er også vigtigt. Vi går nu videre og styrker dette samarbejde, siger energiministeren i en pressemeddelelse.

At de nordiske lande i år er værter for de internationale energikonferencer, giver mulighed for at komme i kontakt med resten af verdens ledere om fremtidens brug af energi, mener Ibrahim Baylan:

– Det fælles nordiske værtsskab for Clean Energy Ministerial og Mission Innovation giver os mulighed for at komme i dialog med verdens energiministre og beslutningstagere. Konferencerne styrker Sverige og verdens bestræbelser på at videreudvikle fremtidens bæredygtige energiløsninger, siger han i pressemeddelelsen.

I løbet af ugen vil politikere, forskere, forretnings- og industriaktører mødes over forskellige arrangementer for at diskutere fremtidens energiløsninger.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑