Følg os på

Øresund

Få personer afvist af den danske grænsekontrol mod Sverige

Publiseret

 

Den 12. november begyndte den danske stikprøvekontrol af rejsende fra Sverige. Her kontrollen ved Øresundstunnellen. Foto: News Øresund

Dansk politi har gennemført 68 stikprøver af rejseende fra Sverige i løbet af de første to måneder med grænsekontrollen og har indtil videre afvist seks personer, oplyser dansk politi. Som politiet lovede, har der i gennemsnit været 1-2 kontroller i ugen af vej- og togtrafikken over Øresundsbroen. 

I alt har dansk politi gennemført 68 grænsekontroller ved grænsen mod Sverige mellem den 12. november og 6. januar. I Københavnsområdet er 22 stikprøver blevet gennemført, og den største politiindsats, hvor flest personer blev kontrolleret, var den 2. januar. To personer er indtil videre blevet afvist ved grænsen, men nogen større beslaglæggelser er ikke gjort. Det viser dansk politis statistik, som News Øresund har modtaget.

– Vi har ikke fundet våben eller sprængstoffer, men vi har afvist personer ved grænsen, siger Jens Jespersen, ledende politiinspektør ved Københavns Politi, til Sveriges radio.

I alt er seks personer blevet afvist ved grænsen. Nordsjællands Politi, som varetager kontrollen af trafikken mellem Helsingborg-Helsingør, har afvist fire personer i perioden. Dansk politis grænsekontrol mod Sverige blev indledt den 12. november, efter at flere forbrydelser var blevet begået i Danmark, som havde kobling til svensk bandekriminalitet. De tilfældige grænsekontroller, som er en stikprøvekontrol, står på i seks måneder, inden Danmark skal ansøge om at få kontrollerne forlænget. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet


Aktuelle nyheder

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.