Ejendomme
Færre udsatte boligområder og ghettoområder i Danmark
Listerne over udsatte boligområder og ghettoområder i Danmark er blevet kortere i år sammenlignet med 2018. Den 1. december hvert år offentliggør Transport- og Boligministeriet listerne over udsatte boligområder, ghettoområder og hårde ghettoer, og i 2019 er der tre boligområder færre at finde på listen over udsatte boligområder samt én mindre på listen over ghettoområder. Antallet af hårde ghettoområder forbliver uændret.
Bolig- og Transportministeriet skriver, at det ifølge Boligminister Kaare Dybvad Bek går fremad med beskæftigelsen, og det er også på grund af øget beskæftigelse, at tre områder ikke er at finde på listen over udsatte boligområder mere. Foruden at flere beboere ikke længere står uden for arbejdsmarkedet, så er to områder også kommet af listen, da de ikke længere opfylder kravene om henholdsvis indkomst og andelen af dømte. Dog er der to nye boligområder at finde på listen over udsatte boligområder.
På listen over ghettoområder er tre boligområder kommet af listen på grund af, at de ikke opfylder kravene til henholdsvis indkomst, andel af dømte og etnicitet. Men to nye er at finde på listen.
De 15 boligområder på listen over hårde ghettoområder skal de kommende år omdanne deres områder med henblik på at skabe blandede boligområder. Alle boligområder har udarbejdet og fået godkendt udviklingsplaner, som sætter rammerne for lokalt at nedbringe andelen af almene boliger; heriblandt nybyggeri, omdannelse af boliger, salg og nedrivninger. (News Øresund)
Fakta:
Udsatte boligområder er almene boligområder, hvor der bor flere end 1000 beboere, og som opfylder minimum to ud af fire kriterier om beskæftigelse, kriminalitet, uddannelsesniveau samt indkomst.
Ghettoområder er almene boligområder, hvor der bor flere end 1000 beboere, hvor over 50% af beboerne er indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande samt opfylder minimum to ud af de fire førnævnte kriterier.
Hårde ghettoområder er områder, som har figureret på listen over ghettoområder i de sidste fem år.
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23