Følg os på

Erhverv

Familien Kamprad med milliardinvestering i Hyllie – storsatsningen i Malmø og København fortsætter

Publiseret

 

Klipporna-webb

Familien Kamprads virksomhed Ikano, køber kontorbygnignen Klipporna i Hyllie af Skanska for én milliard svenske kroner. Foto: News Øresund

Familien Kamprads virksomhed Ikano opkøber kontorbygningen Klipporna i Hyllie af Skanska for én milliard kroner. I bygningen har Ikano Bank og Ikano Fastigheter allerede kontorer. Et stykke derfra i Malmø ligger Ikeas globale mødescenter Hubhult – en arbejdsplads med over tusinde ansatte – med udsigt over Ikeas varehus i Svågertorp.

Kamprad storsatser i Malmø og København. Det startede med opførslen af møbelvarehuset i Svågerstorp, som blev indviet i efteråret 2009. Allerede der havde Ikea lavet en forhåndsaftale om at købe grunden ved siden af varehuet og i efteråret 2015 kunne Ikea flytte ind i sit nye globale mødescenter, Hubhult, med mere end tusinde arbejdspladser. D. 30. juni i år fortsatte satsningen i Malmø, da familien Kamprads virksomhed Ikano overtog ejerskabet af kontorbygningen Klipporna i Hyllie fra Skanska. Prisen for den 19.000 kvadratmeter store bygning havnede på 1 milliard svenske kroner. I Klipporna har Ikano Bank og Ikano Fastigheter allerede til huse. Andre lejere er Ikea, Skanska, Siemens og den dansk-svenske fødevarevirksomhed AAK.

”Ikano har været lejere i Klipporna i et år. Ejendommens gode beliggenhed tæt på transport og andre serviceydelser, og dens bæredygtige profil, gør Klipporna til et godt udgangspunkt for vores virksomhed” siger Daniel Skoghäll, direktør hos Ikano Fastigheter.

Klippornas hovedindgang er placeret lige ved siden af Hyllie Station, som med Øresundstågene giver en let adgang til Københavns Lufthavn. Fortsætter man videre ind mod Københavns Hovedbanegård, ses en tom grund ved Fisketorvet og Tivoli Hotel. Her planlægger Ikea at fortsætte sin satsning omkring Øresund, ved at opføre et nyt cityvarehus med tagterrasse.

Der findes to fællesnævnere for Ikea og Ikanos satsninger i Malmø og København – bæredygtige bygninger og danske arkitekter. Dorte Mandrup Arkitekter har tegnet Ikeas Hubhult mødescenter og det nye cityvarehus i København, mens Henning Larsen Architechtus’ signatur findes på tegningerne til Klipporna. (News Øresund)

 

Fakta: Ikea og Ikano store i det sydlige Sverige

Malmø: Et nyt Ikea-varehus indviedes ved Svågerstorp i 2009, Ikeas globale mødescenter Hubhult med 1.000 arbejdspladser, med mulighed for at udbygge med nye kontorer og eget hotel, indviedes i 2015 og samme år flyttede man Ikano Bank og Ikano Fastigheters hovedkontor ind bygningen Klipporna ved Hyllie. I forrige uge blev det klart at Ikano køber Klipporna af Skanske for én milliard svenske kroner pr. 30. juni 2016.

Lund: Ingvar Kamprad og Ikano var pionerne, som i 1980’erne opførte Ideons første bygning Alfa og var i de efterfølgende 30 år involveret i opførslen af den videnskabelige landsby. Opførelsen af højhuset Gateway blev Ikanos sidste store satsning, inden man i 2013 solgte Ideon-bygningerne til Wihlborgs, som i forvejen ejede områdets øvrige bygninger. Derefter flyttede Ikano fra Ideon til Hyllie i Malmø. I Lund har Stichting Ikea Foundationdoneret store summer til Ingvar Kamprad Design Centrum, IKDC, ved Lunds Tekniksa Högskola, mens Fru Berta Kamprads Stiftelse för Utforskning och Bekämpning av Cancersjukdomar donerede 172 millioner svenske kroner til kræftforskningen og Kampradhuset på hospitalscampuset.

Helsingborg: ET nyt varehus blev indviet i Väla i 2010. Helsingborg er en vigtig by for Ikea, som har en række virksomheder placeret i byen: Ikea IT, Ikea Fastigheter og Ikea Svenska Försäljnings AB.

Älmhult: Et nyt varehus blev indiet i 2012 i Ikeas hjemby Älmhult, hvor det første varehus blev indviet tilbage i 1958. Her arbejder der fortsat tusindevis af personer hos møbelgiganten, og dette til trods for, at alle medarbejdere ikke bor Småland. Mange pendler med tog fra blandt andet Malmø og Lund. Älmhult er Ikeas centrum for boligudstyr og i 2014 indviede man virksomheden nye produktudviklingscenter: Ikea Democratic Design Centre.

 

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.