Følg os på

Danmark

Hold påske i Øresundsregionen

Publiseret

 

Tivolis påskearrangementer er bl.a. påskemenuer, påskeliljer, påskelam og jagt efter påskeæg i haven. Foto: News Øresund

Skolerne i både Sverige og Danmark holder påskeferie i ugen 15.-19. april. I Danmark er skærtorsdag en helligdag, mens det i Sverige er en almindelig arbejdsdag – dog tager en del fri hele eller halvdelen af dagen. Herunder har News Øresund samlet nogle af de aktiviteter Øresundsregionen kan byde på i påskeferien.

Påske på den danske side af Øresund

For de kreative eller kunstinteresserede er der mulighed for både at blive inspireret og selv skabe kunst på påskearrangementer på bl.a. Arbejdermuseet, Louisiana og Statens Museum for Kunst:

Arbejdermuseet – Leg og arbejde som for 100 år siden
På Arbejdermuseet er der i påsken leg og arbejde som børn gjorde for 100 år siden, med værksted hvor man kan lave kludedukker, besøg på Staunings kontor, og en masse andet. Der er gratis adgang for alle under 18 år. Læs mere her

Louisiana Museum for Moderne Kunst – Påskeklip, påskeæg og Pipilotti Rists univers
Louisiana har særlige påskearrangementer 13.-22. april. Børn kan f.eks. klippe gækkebreve, male påskeæg, deltage i påske-konkurrencen, tegne en plakat inspireret af Dea Trier Mørchs motiver og teknikker, og alle kan opleve bl.a. Pipilotti Rists værker med eller uden Børnehusets familieomvisninger. Læs mere her.

Statens Museum for Kunst – Gipsskulpturer og påskeæg a la Sonja Ferlov Mancoba
På Statens Museum for Kunst er der særudstilling med Sonja Ferlov Mancoba og i påsken kan børn lave gipsskulpturer og påskegæk, a la hendes kunst i Børnenes påskeværksted. Der er desuden særåbent den 22. april. Læs mere her.

Zoo København – Mød pandaerne, isbjørneungen og ægte påskekyllinger
Udover at møde de nye pandaer, Xing Er og Mao Sun, der ankom i sidste uge, eller isbjørneungen født 28. februar, kan man også støde på ægte påskekyllinger i Zoo i påsken. Pandaerne findes i det nye anlæg tegnet af BIG Architects og påskekyllingerne er ved Børnezooscenen (check hvornår i det daglige program). Læs mere her.

BLOX – Arkitektur, udstillinger og LEGO-hygge til alle alderegrupper
I Københavns nye og meget omtalte bygning, er der udover udstillinger også workshops med LEGO i påsken – og det er ikke kun for børn. 17.-19. april er der nemlig LEGO Night, hvor voksne kan kaste sig over klodserne, se udstillingerne og nyde udsigten over Københavns Havn. Læs mere her.

Tivoli – Påskefrokost, påskelam og Rasmus Klump på æggejagt
Tivolis påskearrangementer er bl.a. påskemenuer på restauranterne, påskeliljer, påskelam og jagt efter påskeæg i haven anført af Rasmus Klump og hans venner. Læs mere her.

Den Blå Planet – Påskeægsjagt for havoddere og menneskeaber
På akvariet Den Blå Planet, i Kastrup, går havodderne på påskeægsjagt 13.-22 april, hvor de dykker efter specielle farvede æg. Desuden er der workshops hvor børn kan være med til at male verdens største haj-påskeæg. Læs mere her.

M/S Museet for Søfart I Helsingør – Prisvindende arkitektur og melorme
13.-22. april kan små og store hjælpe messedrengen Ingolf med at fange fisk til påskemiddagen i det bundfrosne hav – og holde melorme, rotter og kakerlakker ude af potterne og panderne. Udstillingerne er også åbne i den unikke bygning bygget under jordoverfladen. Læs mere her.

Påske på den svenske side af Øresund

Også på den svenske side af Øresund er der mange påskeaktiviteter bl.a. for dem der kan lide kunst, international mad eller fordelagtig shopping.

Konstrunda i Skåne – kom på besøg i kunsternes atelierer
I Skåne er der tradition for kunstudstillinger i påsken, den såkaldte Konstrundan, i perioden 19.-28. april. Kunstnere og kunsthåndværkere holder her åbent hus rundt omkring i Skåne, og der er en række fællesudstillinger. Herunder er et kort overblik. 

Österlen og Simrishamn
Den skånske tradition med en årlig ”konstrunda” blev startet startet i 1968, af kunstnere fra Österlen i det sydøstlige Skåne, og også i år er der udstillinger her, 19.-28. april. Læs mere: http://www.oskg.nu/konstrundan

Sydvest Skåne
I sydvest Skåne er der kunstnere fra Trelleborg i syd til Malmø, og de holder åbent i påskeweekenden og weekenden efter. Der er fællesudstilling i Vellinge og fernisering Langfredag kl. 10-18. Læs mere her.

Nordvest Skåne
Her kan man besøge kunstnerne i deres atelier og konstrundan strækker sig fra Båstad gennem Ängelholm og Helsingborg ned til Landskrona. Der er desuden fællesudstilling i Landskrona konsthall med 25-års jubilæumsbog. Læs mere her.

Midten af Skåne
Konstrundan i Midten af Skåne, starter i Höör med en fællesudstilling og går så videre til Väggarp, Harlösa, Billinge og Vinslöv. Læs mere her.

Det vestlige Skåne
Konstrundan i det vestlige hjørne af Skåne har ligeledes en fællesudstilling med fernisering på Skærtorsdag, klokken 18-20, i Stenlandan ved Torups slott udenfor Malmø. Læs mere her.

Ikke kunstinteresseret? Andre oplevelser i Skåne:

Shopping på Skærtorsdag
Den svenske kroner er i øjeblikket en del mindre værd end den danske, og da Skærtorsdag ikke er en helligdag i Sverige, kan de to ting kombineres ved at krydse Øresund.

Påske på Övedskloster – messe og adgand til ellers aflåste steder

Udover Kunstronda på Övedskloster, er der påskearrangementer 19.-21. april, med messe for hele familien og mulighed for at besøge flere af slottets normalt aflåste rum. Læs mere her.

Påskeparade i Limhamn
Lørdag den 20. april er der Påskparad i Limhamn, med musikere, dansere i Limhamns centrum. Der er også mulighed for ansigtsmaling og en tur med hestevogn. Læs mere her.

Malmö International Food Festival 2019 – spis dig igennem 16 forskellige lande
Malmö International Food Festival 2019, 17.-21. april, byder på et 300 meter langt internationalt marked med sælgere fra 16 forskellige lander, med gratis adgang og smagsprøver fra hele Europa. Læs mere her.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked13. juni 2024

Ny skatteaftale på plads – underskrevet af ministre

Glædeligt, vigtigt og endelig! Sådan beskrev Sveriges finansminister Elisabeth Svantesson (Moderaterna) og Danmarks skatteminister Jeppe Bruus (S) den nye, genforhandlede...

Ejendomme12. juni 2024

Efterspørgslen på nybyggede boliger falder i Skåne 

26 procent færre nyproducerede boliger blev efterspurgt i Skåne i 2023 sammenlignet med året før. Det viser Region Skånes model...

Infrastruktur12. juni 2024

Det står klart, hvordan en Øresundsmetro skal forbindes til Malmø

En station på eksisterende grund i den nordlige del af Västra Hamnen, Galeonen+, via en boret tunnel til den næste...

Infrastruktur12. juni 2024

Ny undersøgelse: Et afgreningskammer for at forbinde en Øresundsmetro med M5-linjen i København ville koste 400 millioner kroner at bygge

Det ville koste 400 millioner kroner at bygge et afgreningskammer på den kommende metrolinje M5 i København for at kunne...

Sverige11. juni 2024

Den svenske regering vil tillade gårdsalg af alkohol – det svenske alkoholmonopol lever videre

Svenske gårde og mikrobryggerier skal have lov til at sælge øl, vin og spiritus i Sverige, men i begrænset omfang....

Samfund30. maj 2024

Tusindvis af svenske sygeplejersker kan gå i strejke den 4. juni – ønsker kortere arbejdstid

Den 4. juni kan omkring 2.000 medlemmer af det svenske fagforbund Vårdförbundet, som primært organiserer sygeplejersker, gå i strejke, hvis...

Arbejdsmarked31. maj 2024

Dansk-svensk aftale om social sikring genforhandlet – giver større fleksibilitet

Mens ændringerne i den genforhandlede dansk-svenske skatteaftale, Øresundsaftalen, skal træde i kraft i 2025, er en anden dansk-svensk aftale i...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.