Følg os på

Turisme/kultur

Flere store danske og svenske festivaler aflyses i år – men nogle finder nye måder at gennemføre på trods restriktioner

Publiseret

 

Copenhagen Jazz Festival finder sted fra den 1. til den 24. juli i år. Foto: Flickr (CC BY-ND 2.0)

Roskilde Festival, Heartland og Sweden Rock er nogle af de festivaler, der aflyser sommerens events på grund af de tilskuerbegrænsninger, der indtil videre er blevet annonceret i Danmark og Sverige. Men der er også nogle undtagelser. World Pride i København og Malmø planlægger at kunne finde sted både fysisk og digitalt, meddeler festivalens ledelse. Flere mindre og mere nicheprægede festivaler, som ikke kræver, at et stort antal personer samles i et afgrænset område, har også planer om at afholde deres arrangementer, om end med visse ændringer. En nyligt lanceret tredages musikfestival, Øresound, er også planlagt på Amager på trods for coronarestriktionerne.

Mandag blev der indgået en aftale mellem et flertal af Folketingets partier om yderligere regler for genåbning af Danmark. Udmeldingen førte blandt andet til, at flere danske festivaler blev tvunget til at aflyse sommerens arrangementer.

I Sverige skal Folkhälsomyndigheten senest den 12. maj udarbejde indikatorer for åbningen af samfundet, hvorefter regeringen vil udarbejde en national plan for, hvornår coronarestriktionerne kan lempes, tilpasses eller fjernes. Skriver TT. Flere svenske festivaler har dog allerede meddelt, at de ikke gennemfører i år.

Blandt andet Roskilde Festival og Musik i Lejet i Nordsjælland meddelte i denne uge, at de aflyser dette års festivaler, og at billetterne enten kan købes tilbage eller bruges til næste års festival i stedet. I Sverige har bl.a. musikfestivalerne Sweden Rock i Sölvesborg og Way Out West i Göteborg meddelt, at de aflyser.

Men mens mange arrangementer ser ud til at blive aflyst denne sommer, har nogle festivaler og musikkoncerter forsøgt at finde andre måder at gennemføre sikkert og i overensstemmelse med restriktionerne.

World Pride planlægger at gennemføre
LGBTI+-arrangementet World Pride, som afholdes 12.-22. august med fælles værtskab for København og Malmø, meddeler, at man fortsætter planlægningen af arrangementet, som vil tiltrække deltagere fra hele verden.

– Med 100 dage til starten af vores event er vi glade for at få lidt klarhed over restriktionerne, men skuffede over, at der er truffet så forsigtige og konservative beslutninger. I de kommende uger vil vi præsentere flere detaljer om, hvordan vi vil tilpasse os disse regler, siger Katja Moesgaard, formand for Copenhagen 2021, i en pressemeddelelse.

Malmöfestivalen afventer myndighedernes beslutning om coronarrestriktionerne til sommer. Foto: News Øresund

Byfestivalen Malmöfestivalen mellem den 6.-10. august, som arrangeres af Malmö stad, planlægger også at gennemføre, men afventer yderligere oplysninger fra myndighederne.

– Lige nu venter vi på mere information fra myndighederne, og hvad der vil blive præsenteret i maj (17. maj) om, hvordan det vil påvirke sommerens festival, siger Adrian Hörnquist, kommunikationsansvarlig for Malmöfestivalen, i en e-mail til News Øresund.

Flere festivaler skifter format
Ifølge den danske aftale om regler fra mandag for den videre genåbning af Danmark må der fra den 21. maj til den 1. august afholdes festivaler og større udendørs koncerter for maksimalt 2.000 deltagere, fordelt på grupper på 200 personer. Fra den 1. august kan der højst være 5 000 tilskuere, fordelt på grupper på 500 personer. Grænsen kan dog hæves til 10.000 personer, når det skønnes “forsvarligt af sundhedsmæssige årsager”, skriver Danmarks Radio. Der vil gælde krav om coronapas.

Der er planlagt afholdelse af flere mindre festivaler eller arrangementer, som ikke kræver, at mange mennesker samles på et lille sted, om end i en ændret form. Copenhagen Jazz Festival har besluttet at øge antallet af festivaldage fra 10 til 24 dage, skriver de i en pressemeddelelse. Hx-festivalen i Helsingborg, der arrangeres af Helsingborgs stad, finder sted den 6.-7. august, men i år er det en overvejende digital begivenhed.

(News Øresund – Erik Ottosson)

Foto: Flickr (CC BY-ND 2.0)

 

Fakta: Festivaler og kulturelle begivenheder denne sommer:

Udvalgte

Planlagt at blive gennemført i øjeblikket:
Copenhagen Jazz Festival, 1.-24. juli
Vi som älskar 90-talet, 24. juli, Helsingborg
Big Slap, 30.-31. juli, Malmø
Ystad Sweden Jazz Festival, 4.-7. august
Hx-festivalen, 6.-7. august, Helsingborg
Malmöfestivalen, 6.-10. august
Vi Elsker 90’erne, august, Rødovre
Øresound, 12.-14. august, Amager
World Pride, 12.-22. august, København og Malmø
Bayside Festival, 13.-14. august, Helsingborg

Aflyste festivaler og kulturevents:
Heartland, 27.-29. maj, Egeskov på Fyn
Distortion, 2.-6. juni, København
Sweden Rock Festival, 8.-11. juni, Sölvesborg
Copenhell, 19.-22. juni, København
Tinderbox, 24.-26. juni, Odense
Roskildefestivalen, 26. juni-3. juli
Musik i Lejet, 22.-24. juli, Tilsvildeleje
Way Out West, 11.-13. august, Göteborg

Kilder: Bland andre TV2Lorry, Sveriges Radio, Politiken

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.