19 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on november 29th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

FN åbner innovationscenter i Lund i samarbejde med Ideon

2018-11-29:

Grete Faremo, UNOPS adm. dir. og Kjell Håkan Närfelt, Chief Strategy Officer ved Vinnova. Pressefoto: Ideon Science Park

Ideon Science Park skal sammen med UNOPS, med hovedkontor i FN-byen i København, åbne et globalt innovationscenter i Lund. Dette står klart efter at Vinnova, som administrerer den svenske stats forskningsmidler, tirsdag besluttede at delfinansiere projektet frem til 2022, skriver Ideon Science Park i en pressemeddelelse.

UNOPS, en organisation indenfor FN, som står for den praktiske udførsel af forskellige projekter, åbner et innovationscenter i Lund, der bliver det andet af typen i verden. Ambitionen er at centret skal fungere som en del af et større netværk, som binder sammen UNOPS forskellige innovationscentre med vigtige aktører i Sverige. Målet er at finde nye løsninger for at opnå Agenda 2030 – FN’s 17 globale mål for holdbar udvikling.

– Agenda 2030 arbejder for at skabe en verden som er holdbar, miljøvenlig, økonomisk velfungerende og inkluderende. For at opnå de globale mål skal vi samarbejde – bygge nye partnerskaber for at innovere og give bedre valuta for pengene. Dagens idéer rækker ikke, siger Grete Faremo, administrerende direktør på UNOPS.

I pressemeddelelsen står der, at ”anledningentil at FN har valgt at lægge innovationscentret på Ideon Science Park, er den lange tradition med udvikling af højteknologiske innovationer i Lund.”(News Øresund)

Fakta: FN i Øresundsregionen

FN-byen i København rangerer som en av de seks største i verden, med elleve forskellige organisationer, og omkring 1.500 ansatte. UNOPS, der har kontor i FN-byen, udfører infrastrukturprojekter og arbejder for FN, nationer og regeringer med håndteringen af udviklingsprojekter.

På den svenske side er FN repræsenteret gennem World Maritime University i Malmø og gennem den kommende etablering af UNOPS innovationscenter i Ideon Science Park i Lund.

Kilde: FN-byn i Köpenhamn, Øresundsinstituttet


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑