Følg os på

Politik

Folkemødet og Almedalsveckan planlægger årets møder trods corona uro

Publiseret

 

Folkemødet i Allinge besöktes förra året av 114 000 personer. Foto: News Øresund

Coronavirussens spredning betyder ikke, at arrangørerne ændrer planer for sommerens danske og svenske politiske møder på Bornholm og Gotland. Repræsentanter for Folkemødet og Almedalsveckan siger, at de nøje følger myndighedernes henstillinger, og at de håber, at deltagerne planlægger at deltage som normalt.

Folkemødet, der afholdes i Allinge på Bornholm den 10.-14. juni i år, og den svenske Almedalsveckan i Visby på Gotland den 28. juni-5. juli, betyder sammenkomster mellem politikere, erhvervsledere, journalister og privatpersoner, og at tusinder af besøgende samles på et lille areal i et par dage. På grund af coronavirussens spredning er der blevet aflyst flere messer rundt om i Europa i de seneste uger, og flere virksomheder har valgt at aflyse mindre essentielle rejser for deres ansatte, hvilket har rejst spørgsmålet om hygiejne og hvordan man skal handle på steder, hvor mange mennesker er samlet på samme tid.

Hverken Folkemødet eller Almedalsveckan planlægger dog nogen særlige foranstaltninger i forbindelse med coronavirussen. Til News Øresund siger de, at de følger myndighedernes udvikling og henstillinger, men indtil videre ikke ser grund til bekymring.

– Vi følger situationen nøje, men budskabet i dag er, at vi kører som sædvanlig, siger Pelle Nybrink, kommunikationschef for Folkemødet, der forklarer, at man har en tæt dialog med politiet og andre myndigheder.

– Den seneste meddelelse, er, at smittespredningen vil minskes med forårets ankomst. Men lige nu overvåger vi situationen, da den udvikler sig fra dag til dag, siger Pelle Nybrink, der tilføjer, at de ikke har hørt nogen bekymringer fra nogen deltagere.

Mia Stuhre, projektleder for Almedalsveckan, siger, at de følger Folkhälsomyndighetens henstillinger, og at de også har kontakt med en læge indenfor beskyttelse mod smitte hos Region Gotland, og at coronavirussens fremdrift er blevet drøftet i organisationen.

– Vi har spørgsmålet på dagsordenen, og vi må holde os ajour og se, hvordan situationen ser ud om to måneder. Det er svært at sige noget nu, siger hun.

Noget, der ville gøre spørgsmålet mere relevant, er hvis infektionen spreder sig i Sverige, og hvis myndighederne derefter ønsker at begrænse rejser inden for landets grænser. Da Almedalsveckan har flest svenske besøgende, kan det blive en trussel for Almedalsveckan.

– Men det er svært at sige, og derfor planlægger vi som sædvanligt. Vi håber, at dem, der deltager, også gør det, siger hun.

I løbet af fredagen offentliggjorde Almedalsveckan sine egne oplysninger på deres hjemmeside i anledning af koronavirussen. (News Øresund – Erik Ottosson)

 

Fakta:

Folkemødet: Danskt politiskt möte som sedan 2011 anordnas i Allinge på Bornholm varje år, torsdag-söndag i vecka 24.

Förra året besökte 114 000 personer Folkemødet och 1 206 föreningar, företag, intresseorganisationer och politiska partier deltog. Omkring 3 000 evenemang anordnas.

Almedalsveckan: Svenskt politiskt möte som hålls i Visby på Gotland, under åtta dagar i vecka 27 varje år.

2019 besöktes veckan av omkring 100 000 deltagare och 3 700 evenemang genomfördes av omkring 1 700 arrangörer.

Källa: Folkemødet och Almedalsveckan

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.