26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on november 1st, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Forhandlinger om fred i Yemen skal afholdes i Sverige

2018-11-01:

Den amerikanske forsvarsminister, James Mattis, ser til at få løst konflikten i det krigshærgede Yemen. Parterne skal forsøgsvis samles i Sverige, siger han. Foto: Department of Defense – Air Force Staff Sgt. Jette Carr

Den amerikanske forsvarsminister James Mattis skal ifølge Dagens Nyheter være fast besluttet på at finde en løsning på krisen i Yemen i løbet af november senest. Fredsforhandlingerne skal foregå i Sverige, og første mål er at få istandsat en våbenhvile.

Berørte parter fra begge sider af konflikten i Yemen vil være til stede under fredsforhandlinger i Sverige, oplyser anonyme kilder til Dagens Nyheter. Første skridt i forhandlingerne er at få etableret våbenhvile for sidenhen at få militærstyrker til at trække sig tilbage.

– Den langsigtede løsning, og med langsigtet mener jeg 30 dage fra nu af, er, at få sat alle rundt om bordet baseret på våbenhvile, baseret på tilbagetrækning fra grænserne og dernæst baseret på at få stoppet bombeangreb, som vil tillade FN’s særlige udsending – Martin Griffiths, som er meget dygtig, han ved, hvad han laver – at få samlet dem i Sverige og få endt denne krig, siger James Mattis til CBS News.

Tidligere forsøg på at skabe fred har alle slået fejl, og så sent som i september brød fredsforhandlinger i Schweiz sammen, da Huthi-rebeller eftersigende skulle have ”forsøgt at sabotere samtalen”, hævder Yemens udenrigsminister.

Knap 10.000 mennesker er omkommet siden konflikten brød ud i marts 2015, hvoraf mere end halvdelen har været civile ofre, skriver BBC med henvisning til FN. Hertil er mere end 50.000 personer blevet skadet, hvor godt 9.000 har været civile.

17,8 millioner yemenitter ved ikke, hvor de skal finde deres næste måltid – der er 22,2 millioner indbyggere i alt. Ifølge UNHRC, FN’s menneskerettighedsråd, er konflikten i Yemen ”verdens største humanitære krise”

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑