Følg os på

Samfund

Forsigtig optimisme omkring rejser og turisme på tværs af Øresund i sommer – men stadig langt fra 2019-niveauerne

Publiseret

 

Fortsat stor usikkerhed, men samtidig forsigtig optimisme, præger aktørerne inden for transport og turisme i Øresundsregionen. På det seneste har flere operatører øget deres markedsføring. At Sverige nu igen tillader personer fra resten af Norden at rejse frit ind i landet, og at Danmark nu kun kræver, at folk skal fremvise bevis for vaccination eller en negativ coronatest, er med til at øge rejseriet. Der er dog stadig langt til 2019-niveauet, og fortsatte grænsekontroller bremser udviklingen. I Københavns lufthavn forventes trafikken at ligge mellem på 20 og 50 procent af 2019-niveauet i løbet af sommeren. Udviklingen i flytrafikken i Kastrup har konsekvenser for biltrafikken og togtrafikken over Øresundsbron. Hjemmeferie er et begreb, der fortsat forventes at præge sommeren 2021. News Øresund har spurgt fem operatører, hvad de forventer af sommeren 2021, og hvilke tiltag de tager i brug for at vinde deres kunder tilbage. 

Øresundsbron
Berit Vestergaard
Director Sales & Marketing

Hvad forventer du med hensyn til trafikken over broen i juli og august?
– Foråret og sommeren har indtil videre været præget af flere lettelser ved grænsen, og trafikken er gradvist stigende, men vi ligger stadig ca. 40 procent under trafikmængden i 2019 og håber på flere lettelser snart. Danmark har ophævet sin frarådning af unødvendige rejser, og kombineret med at der er blevet mulighed for at rejse ind i Sverige fra Norden, tror vi, at trafikken blandt danske kunder vil stige mest denne sommer. Så længe Danmarks krav om testning af dem, der ikke er færdigvaccinerede opretholdes, vil det fortsat blive svært for mange at opleve alle de fine seværdigheder i Danmark.

Hvilke indsatser gør I for at øge brotrafikken i løbet af sommeren?
– Vi er klar med et stærk bemanding til at møde kunderne på broen og ved betalingsstationen for at sikre en problemfri tur og en god start på den anden side af sundet. Vores kundecenter er i kontakt med mange kunder, der gerne vil rejse over sundet, og vi følger lettelserne ved grænsen for at guide dem gennem de gældende indrejseregler. Vi fylder også vores fordelsklub med gode tilbud og masser af inspiration til alle, der har mulighed for at rejse. Vi tipser også om, at det ofte kan betale sig at tilmelde sig en BroPass-aftale, så man kan krydse broen til halv pris.


Københavns Lufthavn
Søren Rosenkilde Clausen
Director, Head of Public Affairs

Hvad forventer du dig af lufttrafikken i Københavns lufthavn, CPH, i juli og august, og hvad angår antallet af passagerer fra Sverige?
– I CPH ligger vores forventninger på et sted mellem 20 og 50 procent af passagererne i sommeren 2019. Det er meget svært for os at vurdere, hvor stor en andel af disse passagerer, der er svenskere. Men vi håber selvfølgelig, at mange svenskere vil benytte muligheden for at flyve fra CPH til udlandet, så vi igen kan tilbyde danskerne og svenskerne de bedst mulige forbindelser til Europa og resten af verdenen.

Hvilke indsatser gør I for at øge trafikken i løbet af sommeren?
– Vi vil gerne kommunikere helt klart, at CPH er åben, og at man nu kan rejse trygt og sikkert. Set fra vores perspektiv er vejen nu banet for, at man kan bestille en rejse, særligt til EU/Schengenlandene, hvor det nye EU-coronapas gør rejsereglerne enklere. For de fleste af vores destinationer er det nu ensbetydende med, at man ikke længere skal i isolation, når man kommer hjem. Samtidig gør vi selvfølgelig alt for at sikre, at folk får en tryg oplevelse i CPH gennem brug af mundbind, afstandskrav, afspritning m.v.


Skånetrafiken
Maria Nyman
Trafikdirektør

Hvad forventer du med hensyn til togtrafikken over Øresundsbron i juli og august?
– Det er svært at forudsige, da det i dag primært er arbejdspendlerne, der rejser, og det antal rejser forventes at falde i løbet af ferieperioden. Hvordan ferierejserne vil se ud i sommer, afhænger helt af de gældende restriktioner i begge lande og kravet om et vaccinationsbevis eller en covid-test ved indrejse samt af, om rejserne fra Kastrup øges.

Hvilke indsatser gør I for at øge brotrafikken i løbet af sommeren?
– Så længe Folkhälsomyndighetens anbefaling om at undgå trængsel er gældende, vil det være vanskeligt at markedsføre/opmuntre til øget rejseaktivitet. På nuværende tidspunkt er der ikke de rette infrastrukturelle betingelser med dobbelte grænsekontroller til at øge trafikudbuddet over broen. Vi vil fortsat vise belægningsprognoser i appen og på hjemmesiden på rejser per afgang, så de, der skal rejse, har mulighed for at vælge en afgang med lavere belægning.


Forsea
Kristian Durhuus
Adm. direktør

Hvad forventer du dig af færgetrafikken Helsingborg-Helsingør i juli og august?
– Vi forventer at trafikken bevæger sig tilbage tættere på det normale, men fortsat under niveauet i 2019. Meget afhænger af om man især fra svensk side er klar med elektroniske Corona-pas, se de rejsende kan rejse frit, uden bekymringer.

Hvilke indsatser gør I for at øge trafikken i løbet af sommeren?
– Vi kører på med fuld markedsføringsindsats på både sociale medier, print og outdoor. Derudover har vi for nogle uger siden introduceret muligheden for, at svenske turister kan købe meget billige Corona-tests og-certifikater, for at lette rejsen for dem alle.


Tourism in Skåne
Pia Jönsson Rajgård
Adm. direktør

Hvad forventer du af udviklingen i turistbranchen i Skåne i juli og august?
– En lignende situation som i 2020, hvor de traditionelle sommer/feriedestinationer (Bjäre, Österlen, Ystad, dele af sydkysten og Falsterbo m.m.) vil have en god periode med stor efterspørgsel efter både overnatning og dagsbesøg, mens Malmø, Lund og til dels Helsingborg og Kristianstad vil have udfordringer, bl.a. fordi events og andre klassiske rejsegrunde ikke findes. Vi arbejder ikke med regelrette prognoser, men foretager temperaturmålinger primært gennem kommunerne.

Hvad forventer du med hensyn til antallet af besøgende fra Danmark?
– Tilbageholdenhed. Danskerne kommer jo under normale forhold, eller som vi tidligere har set, hele året rundt og ikke kun om sommeren. Vi har netop lanceret vores samarbejde med seks regioner i det sydlige Sverige med rettet mod det danske marked under Visit South Sweden.

Hvilke indsatser gør I for at øge turismen hen over sommeren?
– Da Skåne har udvist en stor ubalance i besøgsstrømmene i de seneste år, er mantraet at lede og tiltrække besøgende til steder med mindre besøgspres. Steder, som de ikke kender, og alternative steder til de populære og kendte steder. Vi arbejder hårdt sammen med Länsstyrelsen, Stiftelsen Skånska Landskap, kommunerne og andre. Det vigtige er at sprede og balancere de besøgende snarere end at øge antallet af besøgende et enkelt sted eller kun at se på stigninger. At sikre, at de besøgende kan tage et værdifuldt minde med hjem fra deres besøg i Skåne, er vigtigere lige nu end at maksimere antallet af besøgende. I hvert fald for dem af os, der har en overordnet opgave med at fremme, og som arbejder med destination management.

(News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Samfund17. juni 2024

Antallet af beskæftigede i den svenske byggebranche falder mest i Skåne

Den svenske byggebranche er hårdt ramt af den økonomiske afmatning. I marts var beskæftigelsen faldet med fire pct. i forhold...

Arbejdsmarked16. juni 2024

Hård kamp om ingeniørerne over Øresund – undersøgelse viser, at lønningerne er 50 procent højere i Danmark end i Sverige

Kampen om arbejdskraften på den anden side af Øresund er i fuld gang. På lidt over ti år er antallet...

Arbejdsmarked16. juni 2024

Om tre år vil der mangle 38.000 faglærte i Region Hovedstaden

En ny analyse fra Region Hovedstaden viser, at der om tre år vil mangle op mod 38.000 faglærte i regionen....

Danmark16. juni 2024

Endnu en dansk færgerute bliver svenskejet – Gotlandsbolaget køber ruten København-Oslo af DFDS

Svenske Gotlandsbolaget køber færgeruten København-Frederikshavn-Oslo for ca. 400 millioner kroner af danske DFDS. Købet omfatter to bil- og passagerfærger og...

Øresund16. juni 2024

15 procent flere rejser med Øresundstog over broen i maj

På trods af et ødelagt sporskifte ved Østerport i maj måned kan Skånetrafiken konstatere en fortsat stærk vækst i antallet...

Okategoriserade16. juni 2024

De nordiske lande går mod strømmen ved EU-valget – rød-grønne partier står for den største fremgang

Der blev ingen nordisk højrebølge, da danskere, svenskere og finner gik til stemmeurnerne ved valget til Europa-Parlamentet. Nede på kontinentet...

Danmark16. juni 2024

På mandag indvier kong Frederik X det første tunnelelement i Femern Bælt-forbindelsen.

På mandag indvier kong Frederik X det første 217 meter lange tunnelelement i Femern Bælt-tunnelen. Det vil derefter blive sænket...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.