Følg os på

Erhverv

Forsikringsbranchen vokser kraftigt i Malmø – Trygg-Hansa satser på IT-center

Publiseret

 

Martin Schneider, Privatmarkedschef Trygg-Hansa. Foto: News Øresund

Det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa, som er en del af danske Codan, lancerer et nyt skandinavisk IT-center i Malmø. Rekruttering har stået på siden sidste efterår, og i slutningen af ​​2019 vil centret beskæftige omkring 130 personer. Trygg-Hansas investering i Malmø er ikke kun et IT-center, selskabet har også flyttet store dele af sin virksomhed fra andre dele af Sverige til Malmø i de senere år, og har nu næsten 800 ansatte i byen. Forsikringsbranchen er vokset i Skåne generelt og især Malmø i de senere år.

Mellem 2016 og 2017 steg antallet af ansatte i forsikringsselskaber med 20 procent i Malmø, ifølge den seneste statistik fra SCB. I 2018 kom der flere nye investeringer, hvilket tyder på, at industrien vokser yderligere. Trygg-Hansa investerer blandt andet i Malmø, hvor selskabet for nylig har etableret et IT-center, der vil understøtte både Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark og koncernens selskaber i Norge.

I de senere år har Trygg-Hansa også valgt at flytte operationer fra flere steder i Sverige til Malmø, hvor ca. halvdelen af ​​virksomhedens medarbejdere er i dag. Siden 2015 er over 250 stillinger flyttet til Malmø.
– At flytte en virksomhed er selvfølgelig en omfattende proces, der påvirker både os og virksomheder, samt de medarbejdere, der er berørt af beslutningen. Der er ingen, der ønsker at flytte for flytningens skyld, men det har meget positive langsigtede virkninger. Ved at samle virksomheden kan vi i endnu større grad end før få en best practice, så vi kan lære af hinanden. På et sted hvor du rekrutterer mange, får du en meget mere solid base at starte fra. Så kan man også udnytte de synergier, der eksisterer. Hvis du spreder virksomheden, er det sværere at trække i synergietrådene, siger Martin Schneider, privatmarkedschef hos Trygg-Hansa.

Det er ikke kun Trygg-Hansa, der har valgt at centralisere driften til Malmø, men også flere andre svenske forsikringsselskaber. I 2017 flyttede  Gjensidige omkring 50 medarbejdere fra Luleå til Malmø, og i februar 2019 kom nyheden om, at Länsförsäkringar flytter omkring 90 medarbejdere fra Helsingborg til Malmø. Forsikringsselskaberne har forskellige specialområder, men samtidig er de konkurrenter. Martin Schneider mener dog at det er positivt at samle kompetencen på et sted, og at konkurrencen kan være nyttig for branchen.

Årsagerne til, at Trygg-Hansa valgte at investere i Malmø, er flere. En faktor er, at virksomheden allerede var forholdsvis stor og havde etablerede processer i byen, men Martin Schneider lægger også vægt på nærhed til København og Danmark som et vigtigt parameter, især da Trygg-Hansa er en del af det danske forsikringsselskab Codan. Nærheden til universiteter i Skåne gør det lettere for Trygg-Hansa at finde de rigtige kompetencer, og virksomheden ser gerne at studerende udvikler sig idenfor virksomheden.
– For os er det vigtigt at være en attraktiv arbejdsgiver blandt universitetsstuderende – Det er en vigtig vej til yngre talenter. Det vi har været rigtig gode til, er at få unge mennesker med store ambitioner til at udvikle sig i virksomheden. Vi har stadig den ambition, siger Martin Schneider.

Trygg-Hansa er et forsikringsselskab med rødder i begyndelsen af ​​det nittende århundrede, men selv om traditionen vejer tungt, ser virksomheden vigtigheden af ​​at være på forkant. Industriens største udfordring er digitalisering, siger Martin Schneider:
– Det er en omstilling for hele branchen. I dag sammenlignes vi ikke kun med forsikringsfirmaer, men også med andre aktører såsom Spotify. Kunderne undrer sig over at de kan spille hvad de vil, når de vil, og hente ting til deres telefon, men ikke klare alt på forsikringsområdet online.

(News Øresund – Emil Persson & Sofi Eriksson)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.