17 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Erhverv xx

Published on april 8th, 2019 | by Sofie Paisley

0

Forsikringsbranchen vokser kraftigt i Malmø – Trygg-Hansa satser på IT-center

2019-04-08:

Martin Schneider, Privatmarkedschef Trygg-Hansa. Foto: News Øresund

Det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa, som er en del af danske Codan, lancerer et nyt skandinavisk IT-center i Malmø. Rekruttering har stået på siden sidste efterår, og i slutningen af ​​2019 vil centret beskæftige omkring 130 personer. Trygg-Hansas investering i Malmø er ikke kun et IT-center, selskabet har også flyttet store dele af sin virksomhed fra andre dele af Sverige til Malmø i de senere år, og har nu næsten 800 ansatte i byen. Forsikringsbranchen er vokset i Skåne generelt og især Malmø i de senere år.

Mellem 2016 og 2017 steg antallet af ansatte i forsikringsselskaber med 20 procent i Malmø, ifølge den seneste statistik fra SCB. I 2018 kom der flere nye investeringer, hvilket tyder på, at industrien vokser yderligere. Trygg-Hansa investerer blandt andet i Malmø, hvor selskabet for nylig har etableret et IT-center, der vil understøtte både Trygg-Hansa i Sverige og Codan i Danmark og koncernens selskaber i Norge.

I de senere år har Trygg-Hansa også valgt at flytte operationer fra flere steder i Sverige til Malmø, hvor ca. halvdelen af ​​virksomhedens medarbejdere er i dag. Siden 2015 er over 250 stillinger flyttet til Malmø.
– At flytte en virksomhed er selvfølgelig en omfattende proces, der påvirker både os og virksomheder, samt de medarbejdere, der er berørt af beslutningen. Der er ingen, der ønsker at flytte for flytningens skyld, men det har meget positive langsigtede virkninger. Ved at samle virksomheden kan vi i endnu større grad end før få en best practice, så vi kan lære af hinanden. På et sted hvor du rekrutterer mange, får du en meget mere solid base at starte fra. Så kan man også udnytte de synergier, der eksisterer. Hvis du spreder virksomheden, er det sværere at trække i synergietrådene, siger Martin Schneider, privatmarkedschef hos Trygg-Hansa.

Det er ikke kun Trygg-Hansa, der har valgt at centralisere driften til Malmø, men også flere andre svenske forsikringsselskaber. I 2017 flyttede  Gjensidige omkring 50 medarbejdere fra Luleå til Malmø, og i februar 2019 kom nyheden om, at Länsförsäkringar flytter omkring 90 medarbejdere fra Helsingborg til Malmø. Forsikringsselskaberne har forskellige specialområder, men samtidig er de konkurrenter. Martin Schneider mener dog at det er positivt at samle kompetencen på et sted, og at konkurrencen kan være nyttig for branchen.

Årsagerne til, at Trygg-Hansa valgte at investere i Malmø, er flere. En faktor er, at virksomheden allerede var forholdsvis stor og havde etablerede processer i byen, men Martin Schneider lægger også vægt på nærhed til København og Danmark som et vigtigt parameter, især da Trygg-Hansa er en del af det danske forsikringsselskab Codan. Nærheden til universiteter i Skåne gør det lettere for Trygg-Hansa at finde de rigtige kompetencer, og virksomheden ser gerne at studerende udvikler sig idenfor virksomheden.
– For os er det vigtigt at være en attraktiv arbejdsgiver blandt universitetsstuderende – Det er en vigtig vej til yngre talenter. Det vi har været rigtig gode til, er at få unge mennesker med store ambitioner til at udvikle sig i virksomheden. Vi har stadig den ambition, siger Martin Schneider.

Trygg-Hansa er et forsikringsselskab med rødder i begyndelsen af ​​det nittende århundrede, men selv om traditionen vejer tungt, ser virksomheden vigtigheden af ​​at være på forkant. Industriens største udfordring er digitalisering, siger Martin Schneider:
– Det er en omstilling for hele branchen. I dag sammenlignes vi ikke kun med forsikringsfirmaer, men også med andre aktører såsom Spotify. Kunderne undrer sig over at de kan spille hvad de vil, når de vil, og hente ting til deres telefon, men ikke klare alt på forsikringsområdet online.

(News Øresund – Emil Persson & Sofi Eriksson)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑