Følg os på

Øresund

“Fortællingen om Øresundsregionen skal opdateres”

Publiseret

 

Panelet bestod af Tue David Bak, administrerende direktør for den politiske samarbejdsorganisation Greater Copenhagen, Jakob Nielsen, chefredaktør for Altinget, Danmark; Linus Eriksson, administrerende direktør for Øresundsbron, Kim Edberg, medlem af Folketinget for Nye Borgerlige og Henriette Søltoft, vicedirektør i Dansk Industri.

Fordelene ved Øresundsregionen tages nu for givet fra dansk side, sagde Kim Edberg, medlem af Folketinget for Nye Borgerlige, ved en debat om regionens vækstpotentiale, arrangeret af Øresundsbro Konsortiet. Linus Eriksson, administrerende direktør for Øresundsbron, mener, at de danske medier fejlfokuserer med for mange sorte overskrifter, når de rapporterer om Sverige. Debatten blev afholdt i House of Greater Copenhagens telt på Folkemødet.

Paneldebatten blev afholdt på baggrund af, at Øresundsbron har sit eget mål om, at 30.000 mennesker skal pendle mellem Sverige og Danmark i 2030.

En region, der er underdækket af medierne, samt en administrativt kompliceret skatteaftale er to af de årsager, der menes at føre til et uudnyttet potentiale.

– Problemet er, at de danske medier bliver tiltrukket af overskrifter om kriminalitet i Malmø eller Stockholm i stedet for historier om gensidighed i nabolandene. Når vi i Øresundsbron udsender en pressemeddelelse om noget i regionen, er der altid flere svenske medier, der fænger på det, men det er svært at få de danske medier til at bringe nyheden, forklarer Linus Eriksson.

Altingets chefredaktør Jakob Nielsen er enig i, at det er et problem, at medierne ikke interesserer sig tilstrækkeligt for Øresundsregionen.
– Jeg tror, det er en konsekvens af de skyklapper, vi danske medier har på, hvor vi ikke er klar over, hvor vigtig Øresundsregionen er økonomisk for mange mennesker, men også politisk. Jeg tror ikke, det er gået ind på radaren, sagde han.

I dansk politik er man bevidst om den store økonomiske betydning, som svensk arbejdskraft har for Københavnsområdet, mener Kim Edberg, medlem af Folketinget for partiet Nye Borgerlige. Til gengæld er fordelene ved arbejdspendlingen i dag taget for givet, mener han.

– Politikerne har en tendens til at glemme, hvor pengene kommer fra, så længe de ved, at de er der. Da Øresundsbroen blev bygget, var den store fortælling, at vi nu opbygger et stort fælles arbejdsmarked. De penge forventes nu at komme ind, og så glemmer vi lidt, hvor de kommer fra og også fortællingen om dem, sagde han. (News Øresund – Erik Ottosson)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Energi22. februar 2024

Svenske mangler i elberedskabet er i strid med EU-lovgivningen

Sverige overtræder en EU-forordning fra 2017, der bestemmer, hvor pålideligt og sikkert et lands elsystem skal være i krisetider, skriver...

Bæredygtighed22. februar 2024

Historisk stigning i ladestandere i både Sverige og Danmark i 2023

Aldrig før er antallet af offentlige ladestandere steget så meget i både Sverige og Danmark som i 2023. Men ingen...

Erhverv21. februar 2024

Erhvervsliv og kommuner protesterer mod forslaget om at afskaffe statsstøtten til Wonderful Copenhagen

Afskær ikke støtten til hotel- og restaurationsbranchens marketingorganisation Wonderful Copenhagen. Turismen i den danske hovedstad er en førsteklasses organisation med...

Politik21. februar 2024

Danmark yder mest støtte til Ukraine af de nordiske lande

Det fik stor opmærksomhed, da Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) i denne uge besøgte flådebasen Berga og talte om en...

Øresund21. februar 2024

Trafikrekord med 100.000 daglige passagerrejser med bil, tog og færge over Øresund i 2023 – trendbrud for togtrafikken

Togtrafikken over Øresundsbroen steg med 15,6 pct. i 2023 til godt 13 millioner passagerer – et markant højere niveau end...

Erhverv21. februar 2024

Dansk ekspertgruppe foreslår, at 58 ud af 200 statstilskud til erhvervslivet afskaffes – deriblandt Copenhagen Capacity og Wonderful Copenhagen

Mere end to milliarder af den samlede danske statsstøtte på 37 milliarder kroner kan afskaffes, mener en ekspertgruppe, der mandag...

Kultur21. februar 2024

Eurovision Song Contest Malmø øger efterspørgslen på hotelværelser i København

Når Eurovision Song Contest afholdes i Malmö Arena den 7. – 11. maj, vil det også komme københavnerne til gode,...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.