21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on marts 14th, 2019 | by Sofi Eriksson

0

Fortsat befolkningsvækst og laveste beskæftigelse i Sverige – ny rapport viser udviklingen i Skåne

2019-03-14:

Rapporten ”Hur har det gått i Skåne?” udarbejdes af Region Skåne hvert år, som en del af opfølgningen på Skånes regionale udviklingsstrategi. Foto: News Øresund

Befolkningsvæksten i Skåne ligger stadig på en højt niveau, arbejdsløsheden er højere end i resten af landet og den skånske beskæftigelsesniveauet er det laveste af alle de svenske län. Det er nogle af resultaterne i rapporten ”Hur har det gått i Skåne?”, som blev udgivet af Region Skåne torsdag.

Befolkningen i Skåne vokser fortsat hurtigt, men væksten var mindre i 2018 end i rekordårene 2016 og 2017. I 2018 steg befolkningstallet i alle kommuner på nær Simrishamn. Hoveddelen af stigningen skyldes tilflytning fra udlandet. Med hensyn til beskæftigelsen, har Skåne den laveste beskæftigelsesfrekvens af län, selv når Øresundspendlerne medtages. Arbejdsløsheden falder, men ligger højere end gennemsnittet i Sverige.

Rapporten viser også at bruttoregionalproduktet per indbygger har udviklet sig svagere i Skåne end i hele landet. Den økonomiske tilvækst følger stort set landets, men befolkningsstigningen resulterede i en svag udvikling af bruttoregionalproduktet per indbygger i 2017.

Skåne ligger på fjerdepladsen af alle län ud fra andelen af de 25–64-årige med en eftergymnasial uddannelse. Uddannelsesniveauet varierer dog mellem Skånes kommuner, og generelt er det kvinderne, der har det højeste uddannelsesniveau.

Rapporten ”Hur har det gått i Skåne?” udarbejdes af Region Skåne hvert år, som en del af opfølgningen på Skånes regionale udviklingsstrategi. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑