Følg os på

Sverige

Frankenstein og Elvis Costello – fem kulturtips i Skåne

Publiseret

 

Frankenstein får premiere i Helsingborg og Elvis Costello kommer til Malmø. News Øresund anbefaler også et besøg på Kiviks æblemarked.

costello

Elvis Costello har været på banen i mere end 30 år. Foto: Flickr/Paul VanDerWerf (CC BY 2.0)

Elvis Costello spiller i Malmø

Elvis Costello er på Europaturné og på søndag giver han en koncert i Malmø. Sangeren, komponisten og guitarristen Costello har været på banen i mere end 30 år og har samarbejdet med nogle verdens dygtigste musikere. Hans solokoncerter indeholder sange fra hele karrieren.
Elvis Costello. Malmö Konserthus. 28. september. 

Frankenstein får premiere i Helsingborg

Mary Shelleys roman om Frankenstein har været stildannende for skrækgenren. Fortællingen handler om studenten Frankenstein, der prøver at finde nøglen til et evigt liv. Ved at sy kropsdele fra døde mennesker sammen lykkes det ham at skabe et levende væsen, men Frankenstein indser snart, at han har vækket et monster til live. Den klassiske historie tager nu ny form på Helsingborgs Stadsteater.
Frankenstein. Helsingborgs Stadsteater. Premiere: 27. september.

äppelmarknad2013

Sådan så “Äppeltavlan” ud i fjor. Foto: Äppelmarknaden.

Stort æblemarked i Kivik

Kivik i det østlige Skåne er et centrum for den svenske æbleproduktion. Hvert år i september afholdes der et stort æblemarked i byen. En gade spærres af og lokale producenter fylder deres boder med frisk frugt, æblemost og marmelade. Den største seværdighed på æblemarkedet er årets ”Äppeltavla” af kunstneren Emma Karp Lundström. Hendes gigantisk kunstværk er helt opbygget af æbler i forskellige nuancer.
Äppelmarknaden. Kivik. 27.-28. september.

Malmøs gallerier holder åbent hus

Gallerinatten er et stort årligt arrangement i Malmø. I år deltager 38 af byens kunstgallerier. Hvert galleri holder åbent fra kl. 18 til omkring midnat. Mange tilbringer aftenen med at gå fra galleri til galleri, og de forbipasserende bliver ofte budt på et glas vin eller nogle snacks. I løbet af aftenen arrangeres der flere guidede ture gennem byen. Der er også nogle med en dansktalende guide.
Malmö Gallerinatt. 27. september.

ninapersson

På lørdag prøver Nina Persson noget helt nyt, når hun stiller sig på scenen med Malmøs symfoniorkesterFoto: Flickr/Possan (CC BY 2.0)

Nina fra The Cardigans i nyt samarbejde

The Cardigans var et af Sveriges mest kendte bands. I dag arbejder forsangeren, Nina Persson, mest på egen hånd. Hun optræder tit som soloartist, men hun har også været involveret i flere musikalske projekter. På lørdag prøver hun noget helt nyt, når hun stiller sig på scenen med Malmøs symfoniorkester. Koncerten bliver den første af flere, hvor symfoniorkesteret fortolker svenske artisters musik.
Nina Persson & MSO. Malmö konserthus. 27. september.

(News Øresund – Emilia Söelund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.