Følg os på

Life Science

Genmab konsoliderer deres aktiviteter i København og bygger nyt globalt hovedkontor med plads til ca. 700 ansatte

Publiseret

 

Biotekvirksomheden Genmab bygger et nyt hovedkvarter i Valby i København med plads til 700 medarbejdere, hvilket vil konsolidere virksomhedens aktiviteter i hovedstaden. Foto: NCC

Biotekvirksomheden Genmab er en af de life science-virksomheder i Medicon Valley, som de seneste fem år personalemæssigt er vokset mest. Derfor er selskabet i gang med at opføre et nyt globalt hovedkontor i København, der bliver næsten fire gange større end det nuværende for at få mere plads. Det nye hovedkontor er en milepæl for virksomheden, mener Birgitte Stephensen, som er Executive Vice President & Chief Legal Officer i Genmab. De mange nye ansatte skyldes dels biotekselskabets ambition om at stå mere for markedsføringen af deres egen kræftmedicin og dels mange nye forskningsprojekter.

I første halvår i 2023 forventer den danske børsnoterede biotekvirksomhed Genmab at ind-vie et nyt globalt hovedkontor i Valby i København. Det sker for at have plads til den voksende personalestyrke i virksomheden, som blev grundlagt i 1999 i København og i dag opererer internationalt med virksomhedsaktiviteter i Princeton i USA, Utrecht i Holland og Tokyo i Japan.

– Vi er ved at løbe tør for plads. Vi sidder på tre forskellige lokationer i København, og vi regner med, at vi kommer til at vokse endnu mere i de kommende år, så derfor vil vi gerne have samlet alle i Danmark under ét tag, siger Birgitte Stephensen, som er Executive Vice President & Chief Legal Officer i Genmab.

Derfor kan der i det nye hovedkontor i København være plads til ca. 700 ansatte, hvilket sik-rer, at der er nok kontorkapacitet til at vokse markant i de næste år, hvilket biotekselskabet forventer at fortsætte med at gøre, nævner hun.

Birgitte Stephensen, Executive Vice President & Chief Legal Officer på Genmab. Foto: Tuala Hjarnø – Genmab

Nyt hovedkontor er en ”rigtig stor milepæl”
Birgitte Stephensen tilføjer, at Genmab rekrutteringsmæssigt drager fordel af den store koncentration af life science-virksomheder i Medicon Valley, da der er mange fagfolk i regionen, hvilket gør, at de generelt ikke har vanskeligt ved at rekruttere medarbejdere.

Det nye hovedkontor på 12.500 kvadratmeter bliver næsten fire gange større end det nuværende hovedsæde på Kalvebod Brygge i København, hvor virksomheden siden 2017 har rådet over 3.500 kvadratmeter i en bygning ejet af det svenske ejendomsselskab Castellum.

Inden da holdte virksomheden til på andre lokationer i Københavnsområdet, så at bioteksel-skabet nu bygger et nyt domicil fra bunden, er en vigtig konsolidering.

– Det er en rigtig stor milepæl for Genmab. Jeg har været med siden 2002 og siddet på flere forskellige adresser, og det har gennem årene været svært at forudsige, hvor mange mennesker vi ville blive. Vi havde nogle svære år under finanskrisen, hvor vi måtte reducere medarbejderstaben og flytte til noget mindre, så jeg synes, det er en rigtig stor milepæl, og det viser, at vi nu er blevet et meget velkonsolideret firma, siger Birgitte Stephensen.

Genmab har firedoblet arbejdsstyrken i Medicon Valley
En anden milepæl for Genmab skete i juli 2021, da selskabet rundede 1.000 ansatte på verdensplan, hvoraf omkring 300 af dem arbejder i København. Det er ca. en femdobling af den danske medarbejderstyrke til forskel fra fem år siden, hvor ca. 60 personer var ansat i København.

Derved er Genmab en af de life science-virksomheder i Medicon Valley, som personalemæssigt er vokset mest siden 2017, ifølge indsamlede tal fra Øresundsinstituttet og til-gængelige data i virksomhedsregisteret Bisnode.

Den stejle vækstkurve medarbejdermæssigt, som virksomheden ifølge Birgitte Stephensen har oplevet de seneste 4-5 år, er også udtryk for Genmabs vision frem mod 2025 om selv at markedsføre deres produkter, hvilket kræver flere kompetencer.

Aktuelt har Genmab fem produkter på markedet. Salget af fire af disse produkter står de internationale life science-virksomheder Janssen, Novartis og Horizon Therapeutics imidlertid for, hvor Genmab får milestone- og royalty-betalinger. Et af disse, midlet Darzalex mod en kræftform kaldet myelomatose, som markedsføres af Janssen, driver ca. 73% af omsætningen.

Målet om selv at være med til at markedsføre et lægemiddel, hvor Genmab har 50% eller mere af ejerskabet, blev for første gang allerede i 2021 indfriet med lægemidlet Tivdak mod tilbagevendende og metastatisk livmoderhalskræft.

Biotekvirksomheden skal markedsføre Tivdak i USA sammen med den amerikanske samarbejdspartner Seagen, efter den amerikanske lægemiddelsmyndigheds godkendelse af lægemidlet i september sidste år, hvilket kan ses som endnu en milepæl i rækken af flere for biotekvirksomheden.

Foto: NCC

Produktionsekspertise står stærkt og vokser i Københavnsområdet
Den anden årsag til personalefremgangen skyldes, at Genmabs pipeline vokser, og at de kliniske projekter bliver flere, forklarer Birgitte Stephensen. Det større udviklingsarbejde er bl.a. båret af en ny samarbejdsaftale om udvikling af medicin mod kræft med den amerikanske biotekvirksomhed AbbVie, som allerede har indbragt Genmab over 40 mio. USD i milepælsbetalinger fra det amerikanske selskab.

– Vi har rigtig mange forskellige funktioner og ekspertiser repræsenteret på det danske site, men de områder hvor der har været særlig stor vækst er clinical operations og vores CMC-område, der står for produktion, siger Birgitte Stephensen.

CMC-ekspertisen (Chemistry, Manufacturing and Controls, red.) i Københavnsområdet skyldes særligt økosystemet på Sjælland med stor produktionsviden båret af Novo Nordisk, LEO Pharma og Lundbeck, mens selskabets højtavancerede digitale ekspertise primært er i USA, da de kompetencer i mindre grad er i det Skandinaviske økosystem, har topchef Jan van de Winkel udtalt i MedWatch.

Det nye domicil i København får ikke laboratorier, som selskabet har i Holland og USA. Derimod bliver det udelukkende en kontorbygning, hvor medarbejdernes bopæl samt en kort afstand til Københavns Lufthavn spillede en vigtig rolle for placeringen, nævner Birgitte Stephensen.

(Kristoffer Dahl Sørensen – News Øresund)

Life science i Østdanmark
Life science-branchen er en vigtig branche i Danmark og Sverige. I Øresundsregionen beskæftiger private life science-sektoren ca. 65 500 ansatte i ca. 1 150 selskaber.
Øresundsinstituttet publicerede i maj rapporten ‘Life Science in Eastern Denmark – the Danish Part of Medicon Valley’, som denne interviewserie i efteråret bygger på.
Rapporten var en del af det EU-støttede interregprojekt Greater Copenhagen Life Science Analysis Initiative, som blev afsluttet i august 2022 efter tre og et halvt års analysearbejde.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige24. maj 2024

Øresund bliver renere, når Malmø og Lund bygger nyt fælles rensningsanlæg og spildevandstunneller for 17,5 milliarder svenske kroner

Vandet i Øresund bliver renere gennem opførelsen af det sydvestlige Skånes nye spildevandsrensningssystem Maxima, som anslås at koste 17,5 milliarder...

Politics24. maj 2024

Den dansk-svenske koran-afbrænder Rasmus Paludan stiller op for det nystartede svenske parti Folklistan – uden partiets samtykke

Han har gjort sig bemærket gennem koranafbrændinger flere steder i Sverige og har uden held forsøgt at komme ind i...

Okategoriserade24. maj 2024

Øresundsdebatten uge 21: Krav om en udvidet jernbane i Sydsverige og danske overskrifter om afsløringen af en svensk troldefabrik

Fejlberegninger har ført til utilstrækkelig hensyntagen til svenske jernbaneinvesteringer, hvilket der nu skal rettes op på forud for indvielsen af...

Samfund24. maj 2024

Danmark og Sverige styrker det maritime samarbejde i Øresund og Østersøen

Det svensk-danske forsvarssamarbejde vil blive yderligere styrket,  meddelte henholdsvis Danmarks og Sveriges forsvarsministre Troels Lund Poulsen (Venstre) og Pål Jonson...

Arbejdsmarked22. maj 2024

Den skånske økonomi klarer sig dårligere end i resten af landet – men der kan spores en lysning

Arbejdsmarkedet i Skåne er svagere end i Sverige som helhed, konkurserne stiger kraftigt, nye virksomheder må lukke, og produktionen af...

Samfund22. maj 2024

Nationalbankdirektøren: Forsigtig optimisme, men inflationen kan stige igen

Dansk økonomi er godt på vej mod en blød landing. Inflationen er klart faldet, beskæftigelsen er rekordhøj, og prognoserne for...

Erhverv22. maj 2024

Novo Nordisk udvider initiativ til støtte for life science-startups – forskerpark i Lund rekrutterer virksomheder fra Skåne

Novo Nordisk Fondens stifter har besluttet at øge støtten til Nome-programmet, Nordic Mentor for Entrepreneurship, frem til 2028. Nome modtager...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.