21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on marts 8th, 2019 | by Sofi Eriksson

0

Greater Copenhagen Committee tilpasser vedtægterne til ny dansk lov

2019-03-08:

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er formand for det dansk-svenske politiske samarbejde Greater Copenhagen Committee i 2019. Foto: News Øresund

Ved mandagens møde i det dansk-svenske politiske samarbejde Greater Copenhagen Committee blev vedtægterne ændret, så de danske regioner ikke længere kan medfinansiere eller have stemmeret, i spørgsmål om grænseregionalt arbejde med fokus på erhvervslivsfremmende arbejde og turisme.

For første gang var Region Halland med seks kommuner repræsenteret, da Greater Copenhagen Committeeafholdt møde. Med det nye medlem er det dansk-svenske politiske samarbejde vokset til at omfatte 4 regioner og 85 kommuner i det østlige Danmark og det sydvestlige Sverige.Et punkt på dagsordenen var at tilpasse vedtægterne til den nye danske lov om erhvervsfremme, Erhvervsfremmeloven, som trådte i kraft 1. januar i år.Loven betyder, at de danske regioner ikke længere kan arbejde med erhvervsfremmende arbejde, selvom de under visse omstændigheder kan fortsætte arbejdet med grænseoverskridende og internationale partnerskaber og samarbejder.

Tilpasningen af ​​vedtægterne fandt blandt andet sted, ved at organisationen nu siger, at “de danske regioner ikke har stemmeret i forbindelse med dagsordner med erhvervslivsfokus.” En anden ændring er, at vedtægterne nu siger, at “de danske regioner ikke finansierer initiativer vedrørende erhvervslivsfremme og turisme”. Formanden for Greater Copenhagen Committee udnævnes fra de fire regionale geografiske områder, og i 2019 er det Københavns overborgmester Frank Jensen (S). (News Øresund)

 

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑