Øresund
Greater Copenhagen vil have den danske stat til at redde Øresunddirekt i København
Informationstjenesten Øresunddirekts danske del forventes i år, præcis som i fjord, at komme ud med et underskud på 300.000 kroner. Nu opfordrer Greater Copenhagen & Skåne Committee Erhvervsministeriet til at øge sit årlige bidrag fra 200.000 til en million kroner – ellers risikerer den danske del af informationstjenesten større nedskæringer.
Øresunddirekt i København har ansvaret for tjenestens danske og svenske site, med information til danske og svenske medborgere og firmaer om hvordan det fungerer at leve og arbejde på den anden side af Sundet.
Erhvervsministeriet har gennem de seneste ti år mindsket støtten til Øresunddirekt i København fra 2,5 millioner til 200.000 kroner per år. Det er én faktor bag at informationstjenesten nu befinder sig i en situation, hvor den må inddrage ca. 300.000 kr. af sin kapital for at kunne løbe rundt i 2017. Næste år truer opsigelser af personale eller en nedlægning af sitet oresunddirektbusiness.org, hvis der ikke kommer flere penge, oplyser sekretariatsleder Thomas Steffensen til News Øresund.
– Det er jo ikke holdbart når vi ikke længere har indtægter der dækker udgifterne. I 2017 genererer vi et underskud bare gennem at opretholde den faste drift, uden at der er penge til tekniske tilpasninger eller udvikling. Det er problematisk, for som webbaseret tjeneste skal man også udvikle sitet, siger han.
I slutningen af januar lancerer Øresunddirekt et nyt modul: Øresundseksperterne, som indebærer at firmaer kan få svar på specifikke spørgsmål om deres egen situation. Det er dog uklart om satsningen kan gennemføres fuldt ud.
– Det som lanceres er en betamodel som skal opdateres igennem året og det er ikke sikkert vi har penge til det. Derfor er vi bange for at vi må nedlægge den igen, siger Thomas Steffensen.
I det dansk-svensk politiske samarbejde Greater Copenhagen & Skåne Committee, som nu altså har sendt et brev til Erhvervsministeriet med en opfordring om at forhøje deres bidrag til Øresunddirekt, indgår to af informationstjenestens investorer: Region Hovedstaden og Region Skåne. Thomas Steffensen håber at deres anmodning om flere penge vil falde i god jord.
– Med ID-kontrollerne mellem Sverige og Danmark er det vigtigere end nogensinde at der er et sted at få information. Vi havde 56 procent flere brugere på webben i 2016 end 2015. 200.000 af dem har søgt information om ID-kontrollerne. Det viser at der findes et behov, siger han. (News Øresund – Anna Palmehag)
Fakta: Øresunddirekt Danmarks investorer i 2017
Region Hovedstaden: 1.000.000
Region Skåne: 400.000
Nordisk Ministerråd: cirka 600.000
Erhvervsministeriet (DK): 200.000
Skat: 500.000
Øresunddirekts informationscenter i Malmø er en selvstændig organisation, finansieret af svenske Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Skatteverket, Länsstyrelsen Skåne, Region Skåne og Nordisk Ministerråd.
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23