21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on marts 14th, 2019 | by Anna Palmehag

0

Svenske Greta Thunberg nomineret til Nobels fredspris

2019-03-14:

Greta Thunberg har deltaget i klimamanifestationer i flere lande, her i Hamburg i begyndelsen af marts. Foto: Daniel Bockwoldt/DPA/TT

Svenske 16-årige Greta Thunberg, som gennem sin skolestrejke udenfor Riksdagshuset har inspireret til en global klimabevægelse, er blevet nomineret til Nobels fredspris. Det er tre norske stortingsmedlemmer fra Sosialistisk Venstreparti som står bag nomineringen. Det skriver den norske avis VG.

Greta Thunberg siger til Aftonbladet at hun føler sig beæret, og at det er fint at noget som drejer sig om klima og miljø tages op på den måde.

– Det føles ufatteligt og lidt mærkeligt, fortsætter hun.

Hendes skolestrejke udenfor Riksdagshuset indledte Greta Thunberg op til det svenske riksdagsvalg i september. Hun er fortsat med at demonstrere hver fredag med planer for at fortsætte indtil svensk politik er på linje med Parisaftalen.

I Greta Thunbergs fodspor er både unge og voksne over hele verden begyndt at demonstrere under parolen Fridays for Future. Fredag den 15. marts er manifestationer anmeldt i 325 byer i sammenlagt 98 lande, oplyser TT. I Sverige planlægges der manifestationer i 114 byer og i Danmark i 27, heraf 22 steder i Øresundsregionen. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑