Følg os på

Turisme/kultur

Guide: Weekend i Skåne

Publiseret

 

Wanas

Foto: Wanås Konst

Christian IV’s by fejrer 400 års jubilæum og Wanås kunstpark åbner for sæsonen. Her er News Øresunds bedste tips til en weekend i Skåne.

Dansk kunstner udstiller i Wanås slotspark

Wanås slotspark i Nordskåne er kendt for dens udstillinger af samtidskunst. Hvert år inviteres svenske og udenlandske kunstnere til slottet for at skabe nye kunstværker i de smukke omgivelser. Yoko Ono har for eksempel plantet Wish trees i Wanås slotshave.

Årets sommerudstilling har dans og koreografi som tema. Kunstparken samarbejder blandt andet med den danske kunstner Molly Haslund. Hun kalder sine skulpturer for ”koordinationsmodeller” og sætter sit publikum i bevægelse. Parkens besøgende opfordres til at klatre og gynge på hendes kunst eller til at tegne cirkler med overdimensionerede passere.

Dance Me. Wanås.

Jubilæum i Christian IV’s by

Den 22. maj 1614 grundlagde Christian IV en fæstningsby i Skåne. Byen blev kaldt Christianstad, og den skulle holde de svenske tropper på afstand. Strategien lykkedes som bekendt ikke, og derfor er det, den svenske konge, som deltager i weekendens jubilæumsfest.

Kristianstad fejrer sin 400-års fødselsdag i tre dage. Fredag aften er der kulturnat i Kristianstad med koncerter, forfatterbesøg og udstillinger. På Stora Torg bliver der korsang med 400 sangere, og festen afsluttes med den kendte DJ-duo Rebecca & Fiona.

Kristianstads 400-årsjubileum. 22-24 maj.

Lydkunst i ni byer

Lørdag er der fernisering på lydkunstværket The Distant Sound i ni svenske, danske og norske byer. Den skotske kunstner Susan Philipsz har skabt lydkunst af hornmusik og gamle radiojingler, og hun sender den med radiobølger fra Grimeton Radiostation i Varberg.

The Distant Sound kan opleves på kunstmuseerne i Ystad og på Bornholm. Lyden sendes hele sommeren på hele klokkeslæt.

The Distant Sound. Ystad Konstmuseum & Bornholms Kunstmuseum. Fra den 24. maj.

Hemmelig koncert

Det svenske rockband Mando Diao gør tingene på sin egen måde. Det har fortolket den svenske digter Gustaf Fröding, og dets nye album Aelita er inspireret af japansk kultur. På lørdag spiller de i Skåne, men der er ikke mange, der ved, hvor koncerten vil finde sted. Publikum har bare fået at vide at de skal møde op på stationen i Båstad. Billetterne til den mystiske koncert fordeles gennem lodtrækning på bandets hjemmeside.

Mando Diao – Secret Gig. Skåne. 24. maj.

Madfestival i Brösarp

I weekenden afholdes der for første gang en stor madfestival i Brösarp på Skånes østside. Små og store fødevareproducenter fra regionen deltager, og målet er at sætte lys på lokale kulinariske oplevelser. I festivalteltene kan man prøvesmage skånsk mad og drikke. Der bliver også arrangeret forelæsninger og workshops om alt fra raw food til den bedste måde at partere en gris på. I restauranten serveres der skånske retter som Äggakaga og Raskarumskorv.

Skånes Matfestival. Brösarp. 23-25 maj.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.