27 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on december 7th, 2017 | by Johan Wessman

0

HH-Ferries batteridrevne færger på vej mod fuld eldrift

2017-12-07:

HH-Ferries er ved at få styr på problemerne med de to færger, der blev bygget om til eldrift. Foto: News Øresund

HH-Ferries, som driver færgetrafikken mellem Helsingør og Helsingborg under varemærket Scandlines, er ved at få styr på problemerne med de to færger, der blev bygget om til eldrift med store batterier og hurtig ladning ved kajen. Det oplyser nyhedstjenesten Rapidus.

– Det fungerer nu. Vi kører stadig med hybriddrift på begge færger, men på Tycho Brahe-færgen er eldriften p.t. på 80-90 procent. På Aurora-færgen skal vi stadig lave nogle justeringer, siger HH-Ferries driftschef Jens Ole Hansen til Rapidus.

Med hjælp af teknik fra ABB og en ombygning på Oresund Dry Docks i Landskrona har HH-Ferries investeret 300 millioner svenske kroner i ny miljøvenlig batteridrift af de to færger, hvoraf 120 millioner kommer fra EU-organet INEA. Teknikken er helt ny og bygger på en laserstyret robot, som tilslutter færgerne til en kraftig ladestation, som giver batterierne ny kraft på 5-9 minutter. Projektet er tildelt Baltic Sea Clean Martime Award, men har haft problemer med børnesygdomme, der gjorde at sommerens eldrevne premiere måtte aflyses i sidste øjeblik. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑