25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on november 28th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Historisk blokoverskridende styre dannes i Malmø

2018-11-28:

Et historisk styre er blevet dannet i Malmø Kommune, efter Liberalerna har godtaget borgmester Katrin Jammeh Stjernfeldts invitation om at dele magten. Foto: News Øresund

Det borgerlige parti Liberalerna har tirsdag aften valgt at takke ja til Socialdemokraternas forslag om at dele magten. Socialdemokraterna sad ellers alene på magten, og med Liberalerna ombord styrker det stabiliteten i Malmø, mener borgmester Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

Røde og blå kræfter i Malmøs politiske landskab vælger at gå sammen og skabe storbyens første lilla koalition.

Der sker på trods af, at Liberalerna under valgkampagnen var fast besluttede på at vinde valget sammen med Centerpartiet og Moderaterna og dermed danne et klassisk alliansstyre. Men grundet den jævne fordeling af mandater mellem blokkene samt Sverigedemokraternas fremgang på sidelinjen, blev et blokoverskridende samarbejde en reel mulighed, mener Liberalernas formand i Malmø, Roko Kursar:

– Vi gik til valg med alliansen, men alliansen vandt ikke. Og vi fik en besværlig parlamentarisk situation i kommunalrådet. Samtidig var jeg under hele valgkampen åben over for ikke at lukke døren i for nogen, udover Sverigedemokraterna og Vänsterpartiet, siger han til Sydsvenskan.

Liberalernas beslutning om at indgå i et socialdemokratisk samarbejde stod klar, efter et medlemsmøde hvor 39 partimedlemmer stemte for beslutningen, mens 19 stemte imod.

Den socialdemokratiske borgmester Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) er glad for Liberalernas beslutning, da et bredere styre bagom politikken sikrer et mere stabilt udfald for borgerne, mener hun:

– Det er en god og vigtig beslutning. Det er ingen hemmelighed, at selv om vi har haft magten, har vi arbejdet på at få et bredere politisk samarbejde, da det er godt for Malmø, godt for stabiliteten. Det giver os forudsætninger for at træffe de beslutninger, som er vigtige for at Malmø skal kunne fortsætte med at udvikle sige på en stabil og god måde, siger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) ifølge Sydsvenskan.

Konkret betyder det lilla samarbejde, at Liberalerna får formandsposter i en række politiske nævn og pladser i vigtige kommunalråd.

Formandsposter: Grundskolenævnet, psykiatri- og handicapnævnet, fritidsnævnet og miljønævnet.

Kommunalrådspladser: Skolerådet, psykiatri- og handicaprådet, demokratirådet og byudviklings- og miljørådet.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑