Følg os på

Life Science

Hurtigvoksende AGC Biologics udvider i Søborg – 19.000 flere kvadratmeter og 300 nye medarbejdere i de kommende år

Publiseret

 

Andrea Porchia, site lead, AGC Biologics i København. Virksomheden er vokset fra 200 medarbejdere i 2016 til omkring 800 medarbejdere i København og planlægger at ansætte 300 nye medarbejdere i den nærmeste fremtid. Foto: News Øresund

Kontraktproducenten AGC Biologics er en af de hurtigst voksende life science-virksomheder i Østdanmark. Siden 2016 er antallet af medarbejdere mere end tredoblet, og på grund af den øgede efterspørgsel investerer virksomheden 1,2 mia. DKK i et nyt produktionsanlæg i Søborg tæt på København. Investeringen forventes at skabe omkring 250-300 nye arbejdspladser i de kommende år. Nogle af de kompetencer, der efterspørges, er forskere inden for produktion, procesudvikling, kvalitetssikring og kvalitetskontrol. Virksomhedens chef i København, Andrea Porchia, oplever, at efterspørgslen på arbejdskraft i regionen er vokset de seneste år, og at mange virksomheder søger den samme ekspertise. Derfor ønsker de at tiltrække medarbejdere fra udlandet og de omkringliggende universiteter.

I 2001 dannede seks tidligere medarbejdere fra Novo Nordisk og Novozymes deres egen virksomhed, CMC Biologics. Det japanske Asahi Glass Company Bioscience, en glas- og kemikalieproducent, købte danske CMC Biologics i februar 2017, og desuden blev den tyske biofarmaceutiske producent Biomeva overtaget af japanske AGC i september 2016.

Således blev Asahi Glass Company, Biomeva og CMC Biologics integreret for at danne AGC Biologics med virkning fra januar 2018. Dermed kom en ny, global aktør i CDMO-sektoren (Contract Development and Manufacturing Organization, red.), der betegner life science-virksomheder, som udfører forskning og/eller producerer for eksterne life science-selskaber på kontrakt.

Betjener på startups og Big Pharma
Siden etableringen af AGC Biologics har selskabet erhvervet faciliteter og virksomheder rundt om i verden, hvilket har udvidet dets tilbud og skabt et globalt netværk af produktionssteder på tre kontinenter. I det seneste år har virksomheden haft et stærkt fokus på celle- og genterapi.

Anlægget i København tilbyder udvikling og fremstilling af pattedyr- og mikrobielbaserede terapeutiske proteiner og betjener virksomheder fra både USA, Asien og Europa.

AGC Biologics kunder består af alt fra små virksomheder med 1-2 ansatte til helt store spillere på lægemiddelmarkedet. Det var bl.a. ACG Biologics, der fremstillede den vaccine, som det danske joint venture-selskab AdaptVac udviklede mod covid-19 på baggrund af forskning fra Københavns Universitet, og som den danske vaccinevirksomhed Bavarian Nordic nu ejer rettighederne til.

AGC Biologics er vokset ud af sine lokaler og vil bygge et 19.000 kvm stort anlæg i Søborg. Foto: News Øresund

Nyt anlæg i Søborg forventes at skabe 300 arbejdspladser
Siden 2016 er antallet af medarbejdere hos AGC Biologics i København vokset fra 200 til omkring 800 medarbejdere. Omkring 2.000 arbejder i virksomheden på verdensplan. Væksten forventes at fortsætte i et højt tempo også i de kommende år, da den øgede efterspørgsel har fået AGC Biologics til at øge kapaciteten og pladsen på fabrikken i Søborg. Derfor investerer AGC Biologics nu 1,2 mia. DKK i et nyt produktionsanlæg på 19.000 kvadratmeter på nabogrunden i Søborg.

– Vi har fyldt al vores nuværende plads op og har mange kunder, der efterspørger mere kapacitet eller ønsker større batches, og derfor har vi været nødt til at flytte opgaver til andre lokationer. Den store efterspørgsel, vi har oplevet, er årsagen til, at vi nu bygger en ny fabrik, siger Andrea Porchia og tilføjer, at stedet i Søborg dermed bliver et af koncernens største. Samtidig udvides faciliteterne blandt andet i Tyskland.

I forbindelse med at det nye anlæg tages i brug i 2023 forventer AGC Biologics at rekruttere yderligere 250-300 medarbejdere regionalt i løbet af de kommende år, og virksomheden vil søge kompetencer inden for flere områder, nævner Andrea Porchia.

– Vi får brug for kompetencer inden for bl.a. produktion, procesudvikling, kvalitetssikring og kvalitetskontrol og andre støttefunktioner, siger hun.

Stor efterspørgsel efter arbejdskraft i regionen
Det kan være en udfordring at rekruttere 250-300 personer over en periode, da efterspørgslen efter de nødvendige kompetencer er stor blandt Øresundsregionens life science-virksomheder.

– Vi er mange virksomheder, der leder efter de samme kompetencer. Vi arbejder på en rekrutteringsstrategi, og ud over at hente folk udefra, satser vi også på intern uddannelse og karriereveje. Vi ser på samarbejde med forskellige universiteter. Allerede i dag har virksomheden mange forskere, der kommer fra bl.a. Københavns Universitet og DTU, siger Andrea Porchia.

(News Øresund – Sofi Eriksson)


Life science i Østdanmark

Life science-branchen er en vigtig branche i Danmark og Sverige. I Øresundsregionen beskæftiger private life science-sektoren ca. 65 500 ansatte i ca. 1 150 selskaber.

Øresundsinstituttet publicerede i maj rapporten ‘Life Science in Eastern Denmark – the Danish Part of Medicon Valley’, som denne interviewserie i efteråret bygger på.

Rapporten var en del af det EU-støttede interregprojekt Greater Copenhagen Life Science Analysis Initiative, som blev afsluttet i august 2022 efter tre og et halvt års analysearbejde.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.