Følg os på

Life Science

Hurtigvoksende AGC Biologics udvider i Søborg – 19.000 flere kvadratmeter og 300 nye medarbejdere i de kommende år

Publiseret

 

Andrea Porchia, site lead, AGC Biologics i København. Virksomheden er vokset fra 200 medarbejdere i 2016 til omkring 800 medarbejdere i København og planlægger at ansætte 300 nye medarbejdere i den nærmeste fremtid. Foto: News Øresund

Kontraktproducenten AGC Biologics er en af de hurtigst voksende life science-virksomheder i Østdanmark. Siden 2016 er antallet af medarbejdere mere end tredoblet, og på grund af den øgede efterspørgsel investerer virksomheden 1,2 mia. DKK i et nyt produktionsanlæg i Søborg tæt på København. Investeringen forventes at skabe omkring 250-300 nye arbejdspladser i de kommende år. Nogle af de kompetencer, der efterspørges, er forskere inden for produktion, procesudvikling, kvalitetssikring og kvalitetskontrol. Virksomhedens chef i København, Andrea Porchia, oplever, at efterspørgslen på arbejdskraft i regionen er vokset de seneste år, og at mange virksomheder søger den samme ekspertise. Derfor ønsker de at tiltrække medarbejdere fra udlandet og de omkringliggende universiteter.

I 2001 dannede seks tidligere medarbejdere fra Novo Nordisk og Novozymes deres egen virksomhed, CMC Biologics. Det japanske Asahi Glass Company Bioscience, en glas- og kemikalieproducent, købte danske CMC Biologics i februar 2017, og desuden blev den tyske biofarmaceutiske producent Biomeva overtaget af japanske AGC i september 2016.

Således blev Asahi Glass Company, Biomeva og CMC Biologics integreret for at danne AGC Biologics med virkning fra januar 2018. Dermed kom en ny, global aktør i CDMO-sektoren (Contract Development and Manufacturing Organization, red.), der betegner life science-virksomheder, som udfører forskning og/eller producerer for eksterne life science-selskaber på kontrakt.

Betjener på startups og Big Pharma
Siden etableringen af AGC Biologics har selskabet erhvervet faciliteter og virksomheder rundt om i verden, hvilket har udvidet dets tilbud og skabt et globalt netværk af produktionssteder på tre kontinenter. I det seneste år har virksomheden haft et stærkt fokus på celle- og genterapi.

Anlægget i København tilbyder udvikling og fremstilling af pattedyr- og mikrobielbaserede terapeutiske proteiner og betjener virksomheder fra både USA, Asien og Europa.

AGC Biologics kunder består af alt fra små virksomheder med 1-2 ansatte til helt store spillere på lægemiddelmarkedet. Det var bl.a. ACG Biologics, der fremstillede den vaccine, som det danske joint venture-selskab AdaptVac udviklede mod covid-19 på baggrund af forskning fra Københavns Universitet, og som den danske vaccinevirksomhed Bavarian Nordic nu ejer rettighederne til.

AGC Biologics er vokset ud af sine lokaler og vil bygge et 19.000 kvm stort anlæg i Søborg. Foto: News Øresund

Nyt anlæg i Søborg forventes at skabe 300 arbejdspladser
Siden 2016 er antallet af medarbejdere hos AGC Biologics i København vokset fra 200 til omkring 800 medarbejdere. Omkring 2.000 arbejder i virksomheden på verdensplan. Væksten forventes at fortsætte i et højt tempo også i de kommende år, da den øgede efterspørgsel har fået AGC Biologics til at øge kapaciteten og pladsen på fabrikken i Søborg. Derfor investerer AGC Biologics nu 1,2 mia. DKK i et nyt produktionsanlæg på 19.000 kvadratmeter på nabogrunden i Søborg.

– Vi har fyldt al vores nuværende plads op og har mange kunder, der efterspørger mere kapacitet eller ønsker større batches, og derfor har vi været nødt til at flytte opgaver til andre lokationer. Den store efterspørgsel, vi har oplevet, er årsagen til, at vi nu bygger en ny fabrik, siger Andrea Porchia og tilføjer, at stedet i Søborg dermed bliver et af koncernens største. Samtidig udvides faciliteterne blandt andet i Tyskland.

I forbindelse med at det nye anlæg tages i brug i 2023 forventer AGC Biologics at rekruttere yderligere 250-300 medarbejdere regionalt i løbet af de kommende år, og virksomheden vil søge kompetencer inden for flere områder, nævner Andrea Porchia.

– Vi får brug for kompetencer inden for bl.a. produktion, procesudvikling, kvalitetssikring og kvalitetskontrol og andre støttefunktioner, siger hun.

Stor efterspørgsel efter arbejdskraft i regionen
Det kan være en udfordring at rekruttere 250-300 personer over en periode, da efterspørgslen efter de nødvendige kompetencer er stor blandt Øresundsregionens life science-virksomheder.

– Vi er mange virksomheder, der leder efter de samme kompetencer. Vi arbejder på en rekrutteringsstrategi, og ud over at hente folk udefra, satser vi også på intern uddannelse og karriereveje. Vi ser på samarbejde med forskellige universiteter. Allerede i dag har virksomheden mange forskere, der kommer fra bl.a. Københavns Universitet og DTU, siger Andrea Porchia.

(News Øresund – Sofi Eriksson)


Life science i Østdanmark

Life science-branchen er en vigtig branche i Danmark og Sverige. I Øresundsregionen beskæftiger private life science-sektoren ca. 65 500 ansatte i ca. 1 150 selskaber.

Øresundsinstituttet publicerede i maj rapporten ‘Life Science in Eastern Denmark – the Danish Part of Medicon Valley’, som denne interviewserie i efteråret bygger på.

Rapporten var en del af det EU-støttede interregprojekt Greater Copenhagen Life Science Analysis Initiative, som blev afsluttet i august 2022 efter tre og et halvt års analysearbejde.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur16. januar 2025

Trafikverkets generaldirektør vil fremskynde udbygningen af jernbanen mellem Lund og Hässleholm

Kritikken af, at udvidelsen af jernbanen mellem Lund og Hässleholm til fire spor tidligst kan være færdig i 2043, støttes...

Forskning16. januar 2025

Strategisk partnerskab mellem Lunds Universitet og kommunen omkring 25-års jubilæumsfejringen af Campus Helsingborg

Næsten 25 år efter indvielsen af Lunds Universitets afdeling Campus Helsingborg meddeler universitetet og kommunen, at de har indgået et...

Danmark16. januar 2025

Første spadestik til udvidelsen af togstationen i Københavns Lufthavn i Kastrup

I mandags blev det første spadestik taget til udvidelsen af togstationen i Københavns Lufthavn i Kastrup, skriver Sund & Bælt...

Infrastruktur16. januar 2025

Norske Vy tester sommertog mellem Malmø-Oslo og håber på tog til København

Til sommer vil passagerer kunne tage direkte tog mellem Malmø og Oslo. Det er norske Vy, der står bag initiativet,...

Life Science16. januar 2025

Medicinalvirksomheden Polypeptide i Malmø ansætter 100 medarbejdere – boom for fedmemedicin øger efterspørgslen på deres peptidbaserede råvarer

At den nye tids lægemidler mod fedme og diabetes er blevet en global bestseller, skaber også nye arbejdspladser på den...

Arbejdsmarked16. januar 2025

Dansk-svensk sejr over for EU’s mindsteløn

EU-domstolens generaladvokat, Nicholas Emiliou, anbefaler, at EU-direktivet om mindsteløn annulleres i sin helhed, da han mener, at det er i...

Danmark16. januar 2025

Københavns Lufthavn er blevet det nordlige knudepunkt for farmaceutisk logistik i Europa – Emirates indleder fragtflyvninger mellem CPH og Dubai

Den 1. januar begyndte flyselskabet Emirates SkyCargo at flyve et Boeing 777-fragtfly mellem Dubai og Københavns Lufthavn. Emirates medbringer allerede...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.