Følg os på

Life Science

Innovationscenter for life science i København åbner officielt

Publiseret

 

Det nyåbnede BioInnovation Institute holder til i forskerparken Copenhagen Bio Science Park (COBIS). Foto: News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen

Det Novo Nordisk Fond-sponsorerede innovationscenter for life science BioInnovation Institute (BII), der holder til i forskerparken COBIS’ bygninger, åbnede officielt tirsdag. Under åbningen stod Danmarks Erhvervsminister, Rasmus Jarlov (C), blandt andet ved talerstolen, der understregede instituttets vigtige betydning for Danmarks life science-sektor.  

På tredje sal af den ikoniske COBIS-bygning er centrale aktører fra politik, industri og forskning samlet for at hylde innovationscentrets officielle åbning. Gæsterne betjenes med drikkelse serveret af unge mennesker i kridhvide kitler – nogle drinks serveres endda i reagensglas.

Temaet for dagen er nemlig tung forskning, og nærmere bestemt tung forskning indenfor life science – en forskningsgren man i Danmark samt de Nordiske lande i mange år har specialiseret sig i. Og med god grund.

Danskbaserede selskaber med afsæt i life science er nemlig en hurtigt voksende branche, og ifølge den danske regerings beregninger, stod life science-sektoren i 2016 for 17 procent af den samlede vareeksport, svarende til 107 milliarder kroner – hvilket i perioden kun overgås af fødevarebranchen, der stod for 18 procent af Danmarks vareeksport.

Danmarks Erhvervsminister Rasmus Jarlov (C) var til stede under åbningsceremonien for innovationscentret BioInnovation Institute. Her talte han blandt andet om centrets vigtige rolle i at få dansk life science-forskning ind på markedet, så det kan skabe danske arbejdspladser og dermed generere et større skatteafkast. Foto: News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen

Og derfor er det vigtigt at satse på life science-sektoren yderligere, lød det nærmest entydigt fra talerstolen under indvielsen af BII. Et gennemgående tema fra talerne var, at life science-forskningen, som Danmark har satset på gennem stærke læringsinstitutioner, i højere grad skal kunne udmunde sig i økonomisk bæredygtige produkter og selskaber.

– Vi har brug for, at der kommer flere start-ups ud af life science-branchen i Danmark, og der vil dette institut hjælpe fantastisk meget. Forhåbentligt kommer den næste Novo Nordisk ud af BII, sagde Erhvervsminister Rasmus Jarlov fra talerstolen under åbningsceremonien.

Det er ikke uden grund, at ministeren henviser til Novo Nordisk som pragteksemplet på en succesrig life science-virksomhed. Udover at ansætte mere end 43.000 medarbejdere, hvoraf godt 17.000 er danske jobs, er det nemlig også Novo Nordisk Fonden, som med et indskud på 392 millioner kroner har finansieret BII’s treårige opstartsfase, der slutter 2020.

Novo Nordisk Fondens bestyrelsesformand, Lars Rebien Sørensen, der også var administrerende direktør for Novo Nordisk A/S fra 2000-2016, var også til stede under åbningsceremonien. Han håber, at BII kommer til at skabe succesrige selskaber, selvom han personligt forholder sig afventende:

– I begyndelsen var jeg en smule skeptisk over for projektet. I mine 35 år som ansat for Novo Nordisk har jeg været vidne til mange initiativer og satellitprojekter – og de fleste klarede sig ikke så godt. Så jeg håber, I kan bevise, at mine fordomme er uberettigede, sagde Lars Rebien Sørensen.

(News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen)

Fakta – BioInnovation Institute (BII)

Med en opstartsbevilling på 392 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden begyndte BII i starten af 2018, og fokuserer på at få forskningen ud af laboratoriet og ind på markedet. I slutningen af 2018 åbner BII sine forskningslokaler og kontorpladser – med åbningsceremoni d. 20. november.

Opstartsfasen løber til og med 2020, hvorefter Novo Nordisk Fonden skal tage stilling til, om man vil yde yderlig bevillingsstøtte til resten af den planlagte periode på syv år.

Der er tre primære programmer, man som forsker kan beskæftige sig med hos BII: ’Proof of Concept’, ’Business Acceleration Academy’ og ’Creation House’.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.