Følg os på

Danmark

Jenni Nordborg: Øresundsregionen er motor for nordisk samarbejde inden for life science

Publiseret

 

Jenni Nordborg præsenterede hovedpointerne ved Medicon Valley Alliances årsmøde. Foto: News Øresund

Nordisk samarbejde vil være i fokus i den svenske regerings kommende life science-strategi. Det fortæller Jenni Nordborg, der leder regeringens indsats med at formulere en strategi.

Til december præsenterer Sverige en ny life science-strategi, hvor regionalt-nationalt samarbejde og partnerskaber vil spille en afgørende rolle. Det fortæller Jenni Nordborg, der siden februar 2018 har været chef for regeringens life science-kontor, hvorfra en ny life science-strategi bliver udtænkt.

– Samarbejdet mellem Sverige og Danmark er så utrolig vigtigt, og Øresundsregionen har muligheden for at være en motor for det nordiske samarbejde inden for life science, siger Jenni Nordborg ved netværksorganisationen Medicon Valley Alliances årsmøde i mandags, der blev afholdt i København.

Særligt samarbejdet med at øge antallet af kliniske forsøg, der hjælper sundhedsindustrien med at afprøve nye lægemidler, ser Jenni Nordborg som et oplagt område, hvor Sverige og Danmark kan samarbejde mere.

– Skal vi være en attraktiv region globalt set, så behøver vi at anvende hele vores befolkningsstruktur i Norden med over 20 millioner mennesker, som vi er, fortsætter Jenni Nordborg og tilføjer, at health-tech-sektoren også er en betydelig delbranche i Øresundsregionen, hvor samarbejdet kan udbygges.

Selvom Jenni Nordborg betragter Øresundsregionen som en ”foregangsregion” inden for life science, vil hun dog ikke favorisere særlige regionale områder i life science-strategien over andre.

– Norden har flere stærke life science-regioner som Medicon Valley, Vestsverige og Stockholm-Uppsala. Alle har brug for at samarbejde, for at vi kan være internationalt konkurrencedygtige, siger Jenni Nordborg.

Life science-strategien bliver en ”systemdækkende ramme” snarere end en handlingsplan og løbende indsatser vil komme til, så den både er kort- og langsigtet, fortæller hun. I første omgang vil strategien ikke prioritere indsatser, hvor eksempelvis statslig støttekroner kan bruges til grænseoverskridende initiativer for life science-branchen, som Medicon Valley Alliance i et debatindlæg ellers har efterspurgt.

– Vores innovationsmyndigheder samarbejder allerede i dag med joint-program finansiering, så selvom vi i dag har hindringer, der gør, at vi kun kan finansiere vores egen del, så kan man gøre meget selv, og vi gør allerede en hel del, siger Jenni Nordborg.

Udover målsætningen om at øge antallet af kliniske forsøg, vil Sveriges kommende life science-strategi blandt andet fokusere på bedre udnyttelse af sundhedsdata, vedfærdsteknologi og talentrekruttering. (News Øresund – Kristoffer Dahl)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.