21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on december 5th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Jimmie Åkesson tror på samarbejde med M og KD

2018-12-05:

Sverigedemokraternas partiformand Jimmie Åkesson tror på samarbejde med Moderaterna og Kristdemokraterna. Foto: News Øresund

Centerpartiet og Liberalerna bevæger sig i højere grad bevæger mod Socialdemokraterna i forhold til regeringsdannelse. Derfor vil en konservativ koalition mellem Sverigedemokraterna (SD), Moderaterna og Kristdemokraterna være en naturlig konsekvens af udviklingen, mener SD-formand Jimmie Åkesson.

– Selvom Ebba Busch Thor (KD) og Ulf Kristersson (M) har sagt, at de ikke er interesserede i at bygge sådan en koalition, vil de blive tvunget til at gøre det, for sådan er udviklingen, sagde Jimmie Åkesson i forbindelse med en partikongres på Aros Congress Center i Västerås.

Det skriver Sydsvenskan.

Den 12. december skal Riksdagen stemme om statsbudgettet for 2019, hvilket bliver en af de helt store tests for, hvordan det politiske landskab i fremtiden kommer til at se ud. For enten stemmer allianspartierne Centerpartiet og Liberalerna på Moderaternas budget, der sammen med stemmer fra Sverigedemokraterna vil sikre dem et flertal.

Det eneste problem, Jimmie Åkesson har med Moderaternas budget hidtil, er den overordnede holdning vedrørende a-kassen. Moderaterna vil nemlig gerne indføre et lavere loft for a-kasseydelser, hvilket Sverigedemokraterna er en smule kritiske overfor. Men eftersom det ikke er klarlagt endnu, kan disse bekymringer nå at blive forhandlet på plads inden da.

Men lykkes det Centerpartiet og Liberalerna at indgå en slags politisk forlig med Socialdemokraterna inden da, vil de højst sandsynlig stemme på Socialdemokraternas budget, og dermed bliver opbakningen til M-budgettet undertallig.

Sverigedemokraterna håber fortsat på, at Riksdagen danner en mindretalsregering bestående af Moderaterna og Kristdemokraterna med dem selv som støtteparti.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑