21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on maj 10th, 2019 | by Sofi Eriksson

0

Journaliststuderende åbner pop-up redaktion hos Øresundsinstituttet og News Øresund

2019-05-10:

I maj har journalistuddannelsen på Lunds Universitet en pop-up redaktion hos Øresundsinstituttet og News Øresund i Malmø. Foto: News Øresund

I maj har journalistuddannelsen på Lunds Universitet en pop-up redaktion hos Øresundsinstituttet og News Øresund i Malmø. Formålet er at undersøge hvordan Øresundsregionen påvirkes af at Danmark og Sverige er medlemmer i EU.

I sidste modul af deres forårssemester på fortsættelseskurset, Journalistik 31-60 studiepoints,arbejder eleverne hvert år med et fælles projekt i granskende journalistik. Hvert år udskiftes projekttemaet, for at fange noget aktuelt i nærområdet, og i år blev der valgt at sætte fokus på hvordan EU har påvirket regionen vi befinder os i.

Redaktionen sidder på Östergatan 9, i Konstfrämjandet Skånes lokaler, på etagen under Øresundsinstituttet og News Øresunds kontor.
– Vi har målrettet satset på at udvikle vores undervisning i EU-journalistik gennem de seneste år. Dette samarbejdsprojekt gør at vi sammen med vores studerende kan udvikle vores undervisning i en kursusperiode, og samtidig udvikle journalistisk indhold, der gør en forskel, siger Ola Isaksson, lektor og kursusansvarlig ved Lund Universitet.

De studerende vil blandt andet undersøge, hvad EU’s støtte til regionen går til, og hvad resultaterne har været heraf. Nogle af resultaterne fra elevernes arbejde vil blive offentliggjort via News Øresund.
– Vi er meget positive overfor at journaliststuderende får erfaring med at arbejde med EU-journalistik med Øresundsregionen som udgangspunkt. Vi har fra tidligere rigtig fine erfaringer med at tage imod journalistpraktikanter fra Lunds Universitet og Roskilde Universitet, siger Johan Wessman adm. direktør for Øresundsinstituttet.

Pop-up-redaktionen i Malmø er et samarbejde mellem journalistuddannelsen på Lunds Universitet, Øresundsinstituttet og Konstfrämjandet Skåne. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑