Følg os på

Politik

København går med i svensk samarbejde om højhastighedstog

Publiseret

 

Katrin webb

Malmøs borgmester Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Foto: News Øresund

Den nye svenske højhastighedsbane bør gå fra Jönköping via Hässleholm, Lund og Malmö videre til København. Det anser de fem kommuner, som har startet et dansk-svensk samarbejde om højhastighedstog.

Samarbejdet blev bekendtgjort i forbindelse med, at den svenske infrastrukturminister Anna Johansson (S) torsdag og fredag besøgte transportminister Magnus Heunicke samt repræsentanter fra Malmö kommune og Region Skåne.

De fem kommuner oplyser, at de vil samarbejde omkring spørgsmål i relation til udbygningen af nye stambaner for højhastighedstog fra Stockholm til Göteborg og Malmö. Det forventes at blive en hård kamp om hvilken strækning som højhastighedsbanen skal få mellem Jönköping og Malmö. Men samarbejdet handler også om den videre kobling mod København og Københavns Lufthavn.

”Vi vil nu med fælles kræfter behandle de spørgsmål, som er aktuelle for os i forhold til et af landets mest omfattende infrastruktursatsninger. Med dette anderledes samarbejde sikrer vi sammen, hvordan vi på bedst mulig måde kan udnytte de muligheder som satsningen giver for vækst, beskæftigelse og boligbyggeri ”, siger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), borgmester i Malmø Kommune.

Etableringen af den svenske højhastighedsbane bliver forberedt i den såkaldte ”Sverigeforhandlingen” hvor statens forhandlere møder de regioner og kommuner, som bliver berørt, for at diskutere udformning og medfinansiering. Planerne på den svenske side har indtil videre en bred politisk opbakning. (News Øresund)

 

Fakta: Sverigeforhandlingen skaber grundlag for en ny højhastighedsbane

På et unikt mandat fra først den borgerlige Allianceregering og derefter fra den nuværende rødgrønne svenske regering skal HG Wessberg og Catharina Håkansson gennemføre forhandlingerne om anlægningen af en svensk højhastighedsbane.

Med hjælp af et sekretariat med ti ansatte skal de forhandle med kommuner og regioner langs med strækningen for at med hjælp af øgede grundværdier og regionale og lokale penge fremsætte et forslag til en svensk højhastighedsbane.

  • Den svenske højhastighedsbane skal sammenkoble Stockholm-Göteborg og Stockholm-Malmö med tog som kan køre 320 kilometer i timen. Fra Stockholm-Linköping skal den nye jernbane gå til Jönköping, hvor den deler sig mod Göteborg og Malmö.
  • Rejsetiden mellem Göteborg og Stockholm vil blive 2 timer og mellem Malmö og Stockholm 2,5 time.
  • Projektet skal også lede til et øget boligbyggeri, særligt i Malmö, Göteborg og Stockholm. Målsætningen er at skabe 100.000 nye boliger.
  • Finansieringen skal komme fra stat, kommuner, regioner, private investorer samt gennem billetindtægter fra passagererne. Et vigtigt spørgsmål i diskussionen om finansieringen handler om hvordan den forhøjede ejendoms- og grundværdi ved højhastighedsbanen kan udnyttes.

Indsamling af fakta som i 2016 overgår til en forhandlingsfase, som skal være klar i løbet af efteråret 2017. Senest i december 2017 skal en slutrapport præsenteres for regeringen. To delrapporter skal afleveres allerede i år. De handler om grundværdierne samt kommercielle forudsætninger og finansiering af højhastighedsbanen. Den 1. juni 2016 skal næste delrapport være klar. Den handler om tiltag i storbyerne inklusiv hvordan disse kan medvirke til finansieringen.

 

Læs mere:

Skånske kommuner skal enes om højhastighedstog

 

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.