Følg os på

Danmark

København investerer næsten en milliard i at hjælpe virksomheder gennem corona-pandemien

Publiseret

 

Köpenhamns kommun tidigarelägger anläggningsprojekt värda 350 miljoner danska kronor för att hjälpa näringslivet genom coronapandemin. Foto: News Øresund

Københavns Kommune fremskynder anlægsgprojekter for 350 millioner  kroner, fremskynder betalningen af fakturarer, så 600 millioner kroner betales før fristen til virksomheder og forlænger udbudstiden på sine udbudsprojekter. Samtidig påpeger kommunen, at løbende ordrer til bygge- og anlægsprojekter opfyldes. For forældre, der er nødt til at arbejde og ikke kan modtage hjælp til børnepasning nu, når børnehaverne er lukket, indføres der en akutpleje for børn i mindre grupper på 5-6 børn og højst ti personer i hver gruppe inklusive personale.Det er nogle af initiativerne i støttepakken til erhvervslivet som hovedstaden har besluttet at gennemføre for at virksomhederne under coronapandemien.

– En stor del av Köpenhamns näringsliv går på knä när kunderna uteblir. Här kan kommunen, som är en stor kund som årligen årligen köper in för cirka 10 miljarder kronor från företagen, medverka till att hålla en hand under näringslivet, säger Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen (S) i ett pressmeddelande.

Köpenhamns åtgärder för att hjälpa näringslivet:

Tiltag vedr. aktivitet i bygge- og anlægssektoren

 • Aktiviteten opretholdes på byggeprojekter. Igangværende byggeprojekter opretholdes som udgangspunkt, og kommunen gør sit yderste for at understøtte, at leverandørerne kan opretholde aktiviteten på byggepladserne. Fx gennemføres alle planlagte møder så vidt muligt på telefon eller elektronisk.
 • Øvrige eksterne anlægsprojekter fortsættes. Kommunens anlægsprojekter kører som udgangspunkt videre som hidtil, og kommunen har fokus på at holde aktiviteten oppe og un-derstøtte fremdrift i byggeriet. Størstedelen af kommunens anlægsaktivitet udføres af private entreprenører.
 • København er klar til yderligere anlægsaktivitet. Københavns Kommune har yderligere anlægsprojekter for op mod 350 mio. kr., som kan igangsættes i 2020 for at øge aktiviteten. Det kræver dog, at anlægsloftet lempes, hvilket skal aftales med regeringen.

Tiltag vedr. betalinger og opkrævninger

 • Fremrykning af betaling af regninger. Økonomiudvalget tager onsdag aften stilling til overborgmesterens forslag om at fremrykke betalingen af kommunens regninger. Det vil akut sende 600 millioner kroner ud til virksomhederne. I alt har kommunen fakturaer liggende fra 4.500 forskellige leverandører.
 • Nedslag til lejere og forpagtere i kultur- og fritidsfaciliteter. Københavns
  Kommune giver et nedslag i forpagtningsafgif-ten henholdsvis lejen til forpagtere og lejere i Københavns Kommunes kultur- og fritidsfaciliteter pga. nedlukningen af faciliteterne.
 • Betaling for beskæftigelsesforløb. Leverandører af beskæfti-gelsesindsats til kommunen får betaling for alle de forløb, der var bestilt hos dem, selvom de ledige er ”trukket hjem”.
 • Forlængede tilbudsfrister. Kommunens centrale indkøbsor-ganisation har forlænget tilbudsfristerne på udbud. Det skal give virksomhederne mulighed for at byde uanset nedlukning.
 • Videreførelse af driftsaftaler i videst muligt omfang. For-valtningerne opfordres til som udgangspunkt ikke at stoppe betalinger til leverandører, der leverer ydelser til kommunen, som kommunen midlertidigt er forhindret i at aftage. Kom-munen vil i stedet indgå i en forhandling med leverandøren om fx delvis betaling. Det vil støtte virksomhedernes økonomi og medvirke til at sikre leverancer til Københavns Kommune, når forholdene er normaliserede.
 • Yderligere tiltag. Kommunens forvaltninger er ved at undersøge, hvad kommunen yderligere kan gøre for at holde hån-den under de erhvervsdrivende. Herunder fx yderligere tiltag for at fremrykke kommunens betalinger, men også muligheder for udskydelse af betalingsfrister på kommunale opkræv-ninger hos private virksomheder, herunder fx husleje.

Pasning og skole

 • Nødpasning for børn. Der er nødpasning af børn i alle dele af byen for de forældre, der skal på arbejde og ikke har andre pasningsmuligheder. Alle steder vil børnene blive passet i mindre grupper á 5-6 børn – maksimalt 10 personer inklusive voksne. Nødpasning gælder som udgangspunkt for børn op til og med 3. klasse.
Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Politik08. juli 2024

Sveriges minister for nordisk samarbejde, Jessika Roswall (M), foreslået som ny EU-kommissær

Jessika Roswall (M), som ud over at være minister for nordisk samarbejde også er EU-minister, er blevet nomineret som ny...

Energi04. juli 2024

Grøn omstilling er størst, når syv samarbejdsprojekter deler 137 Interreg-millioner

Fem projekter inden for Grön Omställning, et inden for Hållbara Transporter et inden for Gränslös Arbetsmarknad skal dele 136,7 mio....

Samfund04. juli 2024

Konjunkturen i Øresundsregionen: Befolkningsprognoserne sænkes i både Sverige og Danmark – danskernes realløn er tilbage over niveauet fra før inflationskrisen

På begge sider af Øresund er befolkningsfremskrivningerne blevet nedjusteret. I Sverige skønnes dette at føre til et reduceret behov for...

Danmark04. juli 2024

EU-støtte til nye overhalingsspor ved Kalvebod, der øger muligheden for tung militær transport over Øresundsbroen

Muligheden for at transportere tunge militærkøretøjer over Øresundsbroen forbedres ved, at EU yder op til 319 mio. kr. i støtte...

Erhverv03. juli 2024

Svensk og dansk life science-industri får stadig større betydning for landenes økonomier

Life science-industrien står for næsten 10 pct. af Sveriges eksport, og i løbet af de seneste 10 år er den...

Infrastruktur04. juli 2024

Svenske Trafikverket: Ny Øresundsforbindelse er nødvendig i 2050, men intet forslag opfylder alle behov

Snart er det tid til at påbegynde arbejdet med en fremtidig ny forbindelse over Øresund; hvis den vel at mærke...

Infrastruktur04. juli 2024

Københavns overborgmester håber på en dansk-svensk undersøgelse af forbindelserne over Øresund – men afviser Landskronas forslag om en Europaspor-forbindelse til København

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), ser positivt på konklusionerne i Trafikverkets rapport om kapacitet og redundans over Øresund. Hun...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.