Følg os på

Danmark

København investerer næsten en milliard i at hjælpe virksomheder gennem corona-pandemien

Publiseret

 

Köpenhamns kommun tidigarelägger anläggningsprojekt värda 350 miljoner danska kronor för att hjälpa näringslivet genom coronapandemin. Foto: News Øresund

Københavns Kommune fremskynder anlægsgprojekter for 350 millioner  kroner, fremskynder betalningen af fakturarer, så 600 millioner kroner betales før fristen til virksomheder og forlænger udbudstiden på sine udbudsprojekter. Samtidig påpeger kommunen, at løbende ordrer til bygge- og anlægsprojekter opfyldes. For forældre, der er nødt til at arbejde og ikke kan modtage hjælp til børnepasning nu, når børnehaverne er lukket, indføres der en akutpleje for børn i mindre grupper på 5-6 børn og højst ti personer i hver gruppe inklusive personale.Det er nogle af initiativerne i støttepakken til erhvervslivet som hovedstaden har besluttet at gennemføre for at virksomhederne under coronapandemien.

– En stor del av Köpenhamns näringsliv går på knä när kunderna uteblir. Här kan kommunen, som är en stor kund som årligen årligen köper in för cirka 10 miljarder kronor från företagen, medverka till att hålla en hand under näringslivet, säger Köpenhamns överborgmästare Frank Jensen (S) i ett pressmeddelande.

Köpenhamns åtgärder för att hjälpa näringslivet:

Tiltag vedr. aktivitet i bygge- og anlægssektoren

 • Aktiviteten opretholdes på byggeprojekter. Igangværende byggeprojekter opretholdes som udgangspunkt, og kommunen gør sit yderste for at understøtte, at leverandørerne kan opretholde aktiviteten på byggepladserne. Fx gennemføres alle planlagte møder så vidt muligt på telefon eller elektronisk.
 • Øvrige eksterne anlægsprojekter fortsættes. Kommunens anlægsprojekter kører som udgangspunkt videre som hidtil, og kommunen har fokus på at holde aktiviteten oppe og un-derstøtte fremdrift i byggeriet. Størstedelen af kommunens anlægsaktivitet udføres af private entreprenører.
 • København er klar til yderligere anlægsaktivitet. Københavns Kommune har yderligere anlægsprojekter for op mod 350 mio. kr., som kan igangsættes i 2020 for at øge aktiviteten. Det kræver dog, at anlægsloftet lempes, hvilket skal aftales med regeringen.

Tiltag vedr. betalinger og opkrævninger

 • Fremrykning af betaling af regninger. Økonomiudvalget tager onsdag aften stilling til overborgmesterens forslag om at fremrykke betalingen af kommunens regninger. Det vil akut sende 600 millioner kroner ud til virksomhederne. I alt har kommunen fakturaer liggende fra 4.500 forskellige leverandører.
 • Nedslag til lejere og forpagtere i kultur- og fritidsfaciliteter. Københavns
  Kommune giver et nedslag i forpagtningsafgif-ten henholdsvis lejen til forpagtere og lejere i Københavns Kommunes kultur- og fritidsfaciliteter pga. nedlukningen af faciliteterne.
 • Betaling for beskæftigelsesforløb. Leverandører af beskæfti-gelsesindsats til kommunen får betaling for alle de forløb, der var bestilt hos dem, selvom de ledige er ”trukket hjem”.
 • Forlængede tilbudsfrister. Kommunens centrale indkøbsor-ganisation har forlænget tilbudsfristerne på udbud. Det skal give virksomhederne mulighed for at byde uanset nedlukning.
 • Videreførelse af driftsaftaler i videst muligt omfang. For-valtningerne opfordres til som udgangspunkt ikke at stoppe betalinger til leverandører, der leverer ydelser til kommunen, som kommunen midlertidigt er forhindret i at aftage. Kom-munen vil i stedet indgå i en forhandling med leverandøren om fx delvis betaling. Det vil støtte virksomhedernes økonomi og medvirke til at sikre leverancer til Københavns Kommune, når forholdene er normaliserede.
 • Yderligere tiltag. Kommunens forvaltninger er ved at undersøge, hvad kommunen yderligere kan gøre for at holde hån-den under de erhvervsdrivende. Herunder fx yderligere tiltag for at fremrykke kommunens betalinger, men også muligheder for udskydelse af betalingsfrister på kommunale opkræv-ninger hos private virksomheder, herunder fx husleje.

Pasning og skole

 • Nødpasning for børn. Der er nødpasning af børn i alle dele af byen for de forældre, der skal på arbejde og ikke har andre pasningsmuligheder. Alle steder vil børnene blive passet i mindre grupper á 5-6 børn – maksimalt 10 personer inklusive voksne. Nødpasning gælder som udgangspunkt for børn op til og med 3. klasse.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Øresund 202020. maj

Hun har base på begge sider af Sundet

Pernille Rømer flyttede til Malmø for at satse helhjertet på sin nye ansættelse som kontrabassist på Malmö Opera. Men efterhånden...

Infrastruktur20. maj

Tre tog i timen over Øresundsbroen fra 8. juni

Under coronakrisen er antallet af Øresundstog over Øresundsbroen mindsket til et i timen – med to i timen i myldretiden....

Politik18. maj

Lundpolitiker i åbent brev til Danmarks statsminister om lukkede grænser over Øresund: “det modsvarer lukket grænse mellem København og Roskilde”

Den gemensamma arbetsmarknaden i Öresundsregionen hotas av Danmarks stängda gräns mot Sverige, skriver Lunds kommunalråd Philip Sandberg (L) i ett...

Samfund15. maj

Sveriges regering kræver at Danmark åbner grænsen mod Skåne samtidig med mod Tyskland – “diskriminering er ikke acceptabelt”

Sveriges regering kræver at Danmark åbner grænsen mod Skåne samtidig med de åbner grænsen mod Tyskland, skriver Sydsvenskan. – Jeg har påtalt tydeligt...

Samfund15. maj

Covid-19: færre og færre i intensivpleje i Danmark men hidtil flere dødsfald på Sjælland end i Skåne

Udviklingen på den danske side af Sundet bliver støt bedre med hensyn til antallet af covid-19 patienter i intensivpleje, mens...

Arbejdsmarked15. maj

Skånes Landshøvding opfordrer Finansdepartement til at løse skatteproblem for Øresundspendlere

Øresundspendlere, deres arbejdsgivere og myndighederne har brug for  besked om i hvilket land grænsependlere skal betale skat når de arbejder...

Samfund15. maj

København afsætter penge til socialt udsatte, restauranter og arrangementer

Københavns Kommune afsætter midler, som ikke blev anvendt fra forrige års budget, til at hjælpe virksomheder og personer, som er...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.