Følg os på

Danmark

København kan få dobbelt så stor krydstogtterminal

Publiseret

 

Nu vil Copenhagen Malmö Port (CMP) forlænge den nye krydstogtkaj i København for at bygge yderligere en terminal med plads til dobbelt så store fartøjer. Foto: News Øresund

I 2014 blev den nye krydstogtkaj i København indviet med plads til tre store krydstogsfartøjer i Nordhavn. Nu vil Copenhagen Malmö Port (CMP) forlænge den for at bygge yderligere en terminal med plads til dobbelt så store fartøjer. Samtidigt satser havnen og turistaktørerne på at lokke krydstogtsgæsterne til at gå fra borde – men uden at forstyrre byens beboere.

Udviklingen i krydstogtsbranchen peger i retning af større både og priser som gør at mange flere har råd til at tage på krydstogt. Selvom det altså ikke er længe siden den svensk-danske havneoperatør indviede den seneste krydstogtkaj, så er der ifølge CMP behov for en ny terminal allerede nu for at kunne tage imod de største fartøjer.
– Det er hvad vi tror det vil kræve at den her destination fremover, sagde Ulrika Prytz Rugfelt, kommunikationschef for CMP, ved et netværksmøde med Øresundsinstituttet torsdag.

At tage imod de tusinder af passager som kan komme med et enkelt fartøj er et stort apparat. Ulrika Prytz Rugfelt fortalte som eksempel om at hvis fire krydstogsfartøjer, som starter og slutter deres rute i København ligger til kaj samme dag, så betyder det at 12.000 passagerer først skal gå i land, for så at nogle timer senere at erstattes af samme antal der skal gå ombord. Det indebærer at 36.000 kufferter skal håndteres og at der er brug for 40 lastbiler bare til at forsyne fartøjerne med det der skal lastes på, såsom mad og drikke. For at passagerne kan transporteres til og fra Københavns centrum eller lufthavnen behøves 500 taxier og 40 busser.
– Til tider opstår der flaskehalse med taxierne, men vi samarbejder med taxifirmaerne for at kunne meddele hvornår krydstogsgæsterne kommer og forsøger at planlægge bedst muligt, sagde hun.

Til næste år forventer man også at Malmø vil få flere krydstogtspassagerer, efter at beregninger har vist at havnen kan tage imod større fartøjer end før troet.

Samtidig med at der arbejdes intensivt på at få flest mulig af passagerne der ankommer med skibene til København til også at gå i land og besøge byen, så er der samtidig dialog omkring udfordringerne ved at tage imod så mange gæster på en gang.
– På nogle områder er jeg lidt bekymret. Det bekymrer mig med så store fartøjer. Det er virkelig mange mennesker som skal gøre noget, sagde Pia Jönsson Rajgård, adm. direktør for Tourism in Skåne ved mødet.

Hun påpegede især sin uro for Visby på Gotland, hvor CMP sammen med Region Gotland bygger en ny krydstogtterminal. Den vil muliggøre at flere og større fartøjer kan lægge til, hvilket vil øge antallet af turister i verdensarvsbyen.
– Jag er virkelig nervøs på Visbys vegne – hvad siger lokalbefolkningen om at de rigtig store skibe kommer? sagde Pia Jönsson Rajgård.

Samtidig mente hun at det er muligt at får noget godt ud af situationen, hvis alle aktører samarbejder om at give turister og lokalbefolkningen en god oplevelse.
– Det er ikke kun et problem. Tager vi hånd om det på en god måde, så er der et kæmpe potentiale, sagde hun. (News Øresund – Anna Palmehag)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.