23 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Politik xx

Published on september 14th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Københavns Kommune satser på øget internationalt kendskab til Greater Copenhagen

2018-09-14:

I budgetaftalen for 2019-2022 afsætter Københavns Kommune 9,9 millioner kroner til øget internationalt kendskab til Greater Copenhagen. Foto: News Øresund

Der skal satses 9,9 millioner kroner i perioden 2019-2022 på et øget internationalt kendskab til Greater Copenhagen. Størstedelen af pengene skal gå til kommunens økonomiforvaltning, mens en mindre del går direkte til besøgstjenesten One Point Entry, der hører under Copenhagen Capacity.

Greater Copenhagen skal markeres tydeligere på verdenskortet for at kunne tiltrække flere udenlandske talenter og investeringer. Det er den overordnede målsætning for ”Task force for bedre erhvervsforhold i København”, hvilket fremgår af task forcens anbefalinger. Task forcen er nedsat af Københavns Kommune.

Derfor har Københavns Kommune besluttet at satse seks millioner kroner over næste budgetperiode, 2019-2022, på øget internationalt kendskab til Greater Copenhagen. Pengene går til kommunens økonomiforvaltning, fremgår det af et budgetnotat, som News Øresund har fået indsigt i. Men hvordan midlerne helt konkret skal bruges, er endnu uklart.

Af budgetnotatet fremgår det yderligere, at Københavns Kommune også vil yde et driftstilskud på 3,9 millioner kroner i perioden 2020-2022 til besøgstjenesten One Point Entry, og mere specifikt vil pengene gå til kommunens Teknik- og Miljøforvaltning, der også er en del af samarbejdet om One Point Entry.

One Point Entry drives af Copenhagen Capacity og Invest in Skåne i samarbejde med Københavns Kommune og Malmö Stad. Besøgstjenesten assisterer udenlandske talenter og virksomhedsdelegationer i at stable et relevant program på benene, når de besøger Greater Copenhagen. I 2017 håndterede besøgstjenesten omkring 400 delegationer med ”beslutningstagere på minister-, borgmester- og CEO-niveau”, fremgår det af budgetnotatet.

Regeringens forestående forenklinger af erhvervsfremmesystemet kan desuden også ende med at have implikationer for anbefalingen, fremhæver Task forcen i notatet.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑