21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on september 7th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Københavns Lufthavns adm. dir. håber på svensk arbejdskraft når tusindvis af jobs skabes efter udvidelse af lufthavnen

2018-09-07:

Københavns Lufthavn har påbegyndt en ekspansion, som forventes at koste 20 milliarder kroner og skabe 9.000 nye arbejdspladser. Det fortalte lufthavnens administrerende direktør Thomas Woldbye under et netværksmøde arrangeret af Øresundsinstituttet. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Københavns Lufthavn har påbegyndt en ekspansion, som forventes at koste 20 milliarder kroner og skabe 9.000 nye arbejdspladser. Lufthavnens administrerende direktør Thomas Woldbye tror, at mange af dem kommer til at blive rekrutteret fra Sverige.

Målet med den store ekspansion, hvor de forskellige dele blandt andet omfatter et nyt sorteringsanlæg for bagage, udvidede terminaler, nye parkeringspladser til lufthavnen og et helt nyt hotel, er på sigt at nå 40 millioner passagerer – cirka 10 millioner flere end sidste år. Når det er opnået, forventer Thomas Woldbye altså, at lufthavnen får 9.000 nye arbejdspladser.

– Mange af dem kommer sikkert til at være svenskere, sagde han under et netværksmøde arrangeret af Øresundsinstituttet i Københavns Lufthavn torsdag.

Københavns Lufthavn har desuden ladet analysevirksomheden Damvad udregne, hvor mange jobs ekspansionen kan skabe i hele Danmark. Deres analyse viser, at der kan blive skabt 84.000 nye arbejdspladser, hvoraf 40.000 vil være i Region Hovedstaden og 6.000 i Region Sjælland.

– Vi har foretaget denne analyse for at overbevise danske politikere, så vi har kun kigget på Danmark, men effekten kommer i høj grad også til at gælde for Sverige, sagde Thomas Woldbye under mødet.

(News Øresund – Anna Palmehag)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑