Følg os på

Turisme/kultur

Københavns og Malmøs havneselskab vokser med krydstogtkaj i Visby

Publiseret

 

Visby-CMPort-webb

Region Gotland satser 250 millioner svenske kroner på at bygge en ny krydstogtkaj i Visby, der efterfølgende lejes ud til og drives af Copenhagen Malmø Port. Illustration: Region Gotland.

Copenhagen Malmø Port, CMP, vokser med en ny krydstogtshavn, der indvies i Visby 2018. Gotland investerer 250 millioner svenske kroner i en ny kaj til krydstogtsskibe, som CMP siden hen lejer i 20 år. Målet er at få 100 skibe og 100.000 krydstogtpassagerer til at besøge Visby i år 2020.

– Region Gotland bygger krydstogtkajen som vi lejer I 20 år. Det bliver vores personale, der skal tage hånd om fartøjerne. Det er fantastisk, siger Copenhagen Malmø Ports adm. dir. Johan Röstin i forbindelse med et seminarium på Almedalsveckan i Visby.

Krydstogtskibene er blevet for store til den nuværende krydstogtkaj i Visby og antal skibsbesøg er derfor røget ned fra et topniveau på cirka 160 til omkring 60 besøg.  I kraft af den nye kaj til 250 millioner svenske kroner som skal stå færdig 2018, kan Visby tage imod 340 meter lange krydstogtskibe, der rummer op til 6.000 passagerer.
– Målet er, at vi skal tage imod 100 fartøjer og 100.000 passagerer i år 2020, siger Johan Röstin til News Øresund.

Copenhagen Malmø Port kommer dermed til at varetage markedsføringen og håndteringen af krydstogtshavnene i København, Malmø og Visby. Selskabets styrke er, at mange krydstogtskibe anvender København som så kaldt turnaround-havn, hvilket indebærer at det er her passagererne flyver til for at påbegynde og senere afslutte krydsningerne.

Desuden har CMP nu i  nogle år samarbejdet med Stockholms havne samt havnene i Helsingfors og Talinn om markedsføring af krydstogter i Østersøen.

Johan Röstin fortæller hvordan krydstogttrafikken udvikles mod større fartøjer, der ligger længere tid i havnene, øgede miljøkrav og øget service.

– Vi arbejder med et forbrugerprodukt. For fire år siden havde vi problemer med taxier og busser, som kom på de forkerte tidspunkter. Så begyndte vi med masseforsendelser af SMS med information om hvornår fartøjerne ankommer. Vi har uddannet vores havnearbejdere, som tager sig af bagagehåndteringen, i sprog. Nu arbejder vi sammen med Kastrup om såkaldt søvnløs bagagehåndtering, så at en passager som checker in på flyet i New York først ser bagaget igen, når de træder ind i skibskahytten. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.