25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on juni 11th, 2019 | by Sofi Eriksson

0

Konsekvenserne af migration er forholdsvis små for samfundet – siger forsker i en ny bog

2019-06-11:

De økonomiske og sociale konsekvenser af migration er både negative og positive for modtagerlandene, men relativt små. Det mener migrationsforsker Joakim Ruist ved Göteborgs universitet i den nye bog Global migration.

I bogen præsenterer Joakim Ruist både sine egne og andre forskeres forskning om migration. Spørgsmål som hvem der bevæger sig, hvilke incitamenter der ligger bag, og hvilke sociale og økonomiske konsekvenser det har for modtagerlandene, er centrale temaer.

Og konklusionen er mange gange, at dagens migration kun indebærer små konsekvenser for modtagerlande, være det sig socialt eller økonomisk. Både positive og negative konsekvenser fremhæves, og set i større perspektiv påvirker disse ikke nævneværdigt modtagerlandene. Som et eksempel fremhæves Sveriges budgetoverskud under den modtagelsen af de mange flygtninge i 2015.
– Det er et ret gennemgående tema i bogen. Det meste er forholdsvis småt, i den forstand, at det ikke vil skabe store omvæltninger, siger Ruist i en kommentar til DN.

Bogen udgives af tænketanken SNS. (News Øresund)

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑