Følg os på

Danmark

Kraftig vind bremser brotrafik

Publiseret

 

bron2

Kraftig vind fik sidste år Øresundsbroen til at fraråde varebiler og andre høje lette køretøjer at krydse broen i 392 timer. Bild: News Øresund – Johan Wessman.

Næsten 400 timer sidste år blæste det så meget, at vindfølsomme køretøjer blev frarådet at køre over Øresundsbroen. Det viser data fremtaget for News Øresund.
– Det er utroligt høje tal, siger broeksperten Niels Jørgen Gimsing.

Når det blæser kraftigt, især med sidevind, kan turen ryste over Øresundsbroen. Ved 15 sekundmeter eller mere anbefales vindfølsomme køretøjer som campingvogne og tomme varebiler derfor at vente, mens personbiler kan køre over sundet med lav hastighed.

Det er frivilligt for trafikanterne at følge anbefalingen, så længe det ikke er rigtig storm – så lukkes broen for alle køretøjer.

I 2013 var der vindadvarsel i sammenlagt 392 timer, det vil sige mere end en time om dagen igennemsnit. Det blæser mest mellem oktober og marts, hvor enkelte storme kan holde vindfølsomme køretøjer væk fra broen i over et døgn.

”Det er ret ofte, vi bliver rådet til at vente, til det ikke længere blæser,” siger Arne Lindskog, administrerende direktør for A. Lindskogs Transport i Malmø, som dagligt køre over broen.

Frem til midten af oktober har der været vindvarsel i sammenlagt 155 timer.

Niels Jørgen Gimsing er ingeniør og professor ved DTU og en af Danmarks førende broeksperter. Han er overrasket over hvor ofte der advares mod vind på Øresundsbroen.

”Det er et utroligt højt tal, der godt kunne lede til overvejelser om at opsætte vindskærme,” siger Niels Jørgen Gimsing til News Øresund.

Vindskærme, der giver læ for blæsten, skulle ifølge ham mindske problemet. Det er et forslag, som Arne Lindskog støtter.

”Rent sikkerhedsmæssigt vil det være bedst med vindskærme hele vejen over broen, også selvom det vil gøre udsigten mere kedelig,” siger Arne Lindskog.

Men ifølge Caroline Ullmann-Hammer, administrerende direktør for Øresundsbroen er det ikke aktuelt med vindskærme.

“Jeg mener ikke, at der skal være vindskærme på broen, for det vil blive meget svært at montere og heller ikke fungere,” siger Caroline Ullman-Hammer.

Hun siger også, at man hverken har overvejet eller besluttet om trafikanterne skal beskyttes mod vinden. Hun er dog åben for at genvurdere, hvis mange trafikanter klager over vinden. (News Øresund – Peter Mulvany)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.