Følg os på

Danmark

Kraftig vind bremser brotrafik

Publiseret

 

bron2

Kraftig vind fik sidste år Øresundsbroen til at fraråde varebiler og andre høje lette køretøjer at krydse broen i 392 timer. Bild: News Øresund – Johan Wessman.

Næsten 400 timer sidste år blæste det så meget, at vindfølsomme køretøjer blev frarådet at køre over Øresundsbroen. Det viser data fremtaget for News Øresund.
– Det er utroligt høje tal, siger broeksperten Niels Jørgen Gimsing.

Når det blæser kraftigt, især med sidevind, kan turen ryste over Øresundsbroen. Ved 15 sekundmeter eller mere anbefales vindfølsomme køretøjer som campingvogne og tomme varebiler derfor at vente, mens personbiler kan køre over sundet med lav hastighed.

Det er frivilligt for trafikanterne at følge anbefalingen, så længe det ikke er rigtig storm – så lukkes broen for alle køretøjer.

I 2013 var der vindadvarsel i sammenlagt 392 timer, det vil sige mere end en time om dagen igennemsnit. Det blæser mest mellem oktober og marts, hvor enkelte storme kan holde vindfølsomme køretøjer væk fra broen i over et døgn.

”Det er ret ofte, vi bliver rådet til at vente, til det ikke længere blæser,” siger Arne Lindskog, administrerende direktør for A. Lindskogs Transport i Malmø, som dagligt køre over broen.

Frem til midten af oktober har der været vindvarsel i sammenlagt 155 timer.

Niels Jørgen Gimsing er ingeniør og professor ved DTU og en af Danmarks førende broeksperter. Han er overrasket over hvor ofte der advares mod vind på Øresundsbroen.

”Det er et utroligt højt tal, der godt kunne lede til overvejelser om at opsætte vindskærme,” siger Niels Jørgen Gimsing til News Øresund.

Vindskærme, der giver læ for blæsten, skulle ifølge ham mindske problemet. Det er et forslag, som Arne Lindskog støtter.

”Rent sikkerhedsmæssigt vil det være bedst med vindskærme hele vejen over broen, også selvom det vil gøre udsigten mere kedelig,” siger Arne Lindskog.

Men ifølge Caroline Ullmann-Hammer, administrerende direktør for Øresundsbroen er det ikke aktuelt med vindskærme.

“Jeg mener ikke, at der skal være vindskærme på broen, for det vil blive meget svært at montere og heller ikke fungere,” siger Caroline Ullman-Hammer.

Hun siger også, at man hverken har overvejet eller besluttet om trafikanterne skal beskyttes mod vinden. Hun er dog åben for at genvurdere, hvis mange trafikanter klager over vinden. (News Øresund – Peter Mulvany)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Bæredygtighed02. oktober 2023

Øresundsinstituttet og Sparbanken Skåne udgiver ny rapportserie om bæredygtighed – kommunernes arbejde er først i rækken

Skåne har reduceret udledningen af drivhusgasser hurtigere end landet som helhed – 41 pct. sammenlignet med 33 pct. i gennemsnit...

Sverige29. september 2023

Sveriges rigspolitichef åbner for hjælp fra militæret i kampen mod bandevold – men kun for aflastning og ekspertrådgivning

September er den dødeligste måned med hensyn til våbenvold i Sverige siden december 2019, rapporterer SVT, og nu kan det...

Bæredygtighed29. september 2023

Malmø Kommune og lokal byggebranche underskriver klimakontrakt

Malmø Kommune og LFM30, et lokalt initiativ, der samler mere end 200 virksomheder og organisationer i bygge- og ejendomsbranchen, underskriver...

Sverige29. september 2023

Første sag om hadetale efter koranafbrænding starter i Jönköpings Tingsrätt

Torsdag den 28. september startede en retssag i Jönköpings Tingsrätt mod en 27-årig mand, der er tiltalt for at have...

Arbejdsmarked29. september 2023

Svenske ministre: Vi er tæt på ny skatteaftale for Øresund

I halvandet år har der været forhandlinger i gang om den dansk-svenske skatteaftale, Øresundsaftalen, mellem Danmark og Sverige. Forhandlingerne går...

Kultur29. september 2023

Folkemusiktrioen Dreamer’s Circus vinder Dansk-Svensk Kulturfonds kulturpris

Den dansk-svenske trio Dreamer’s Circus, bestående af danske Rune Tonsgaard Sørensen og Nikolaj Busk samt svenske Ale Carr, har spillet...

Norden29. september 2023

Anders Ahnlid bliver Sveriges nye repræsentant i Grænsehindringsrådet

Anders Ahnlid, generaldirektør for Kommerskollegium, bliver ny svensk repræsentant i Nordisk Ministerråds Grænsehindringsråd for fri bevægelighed over grænserne, når han...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.