25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on december 13th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Krisemøde om skånsk elektricitetsmangel efterlader politikere bekymrede

2018-12-13:

Elektricitetsmanglen i Sydsverige kan potentielt gå ud over nye investeringer i ladestandere til elbiler. Foto: News Øresund

Flere skånske kommuner kan i den kommende tid være nødt til at afvise investeringer i eldrevne busser, ladestandere til elbiler og udbygning af større lejlighedsprojekter grundet en presset elforsyning. Vi kan ikke tilgodese behovene, siger Eon Energidistribution.

Malmø, Lund, Helsingborg, Ystad og Trelleborg. Fremtidige planer og investeringer i disse kommuner kan potentielt blive lagt ned, da elforsyningen på nuværende tidspunkt er så presset, at det ikke kan understøttes.

Det skriver Sydsvenskan.

Ystad har ønsket at øge energiforbruget med 1 megawatt (MW) til investeringer i eldrevne busser, 2.000 nye lejligheder og større industrietableringer. Elselskabet Eon har dog afvist forespørgslen, hvilket får repræsentanter fra andre kommuner såsom Trelleborg til at bekymre sig:

– I Trelleborg skal vi bygge ny havn og ny klimatilpasset havneby. At høre at Ystad ikke får 1 MW ekstra, når vi planlægger betydeligt større udvidelser, gør os bekymrede, siger administrerende direktør for energidistributøren Trelleborgs Energi til Sydsvenskan.

Det er særligt i forbindelse med de forestående omstillinger til grøn infrastruktur, der er meget afhængig af store mængder elektricitet, som kommer til at volde problemer for det skånske elnet, forklarer Mats Andersson, anlægningschef for Eon:

– Problemet begynder at vokse langt over, hvad vi kan håndtere. Der er jo ingen kommune i Skåne, som ikke planlægger en omfattende infrastruktur til ladning af biler og busser, siger han ifølge Sydsvenskan og tilføjer:

– Bare i Malmø kræver den infrastruktur 70 MW. Den effekt vil måske ikke altid være der.

Men det er ikke kun i Malmø, at elektricitetsmanglen truer investeringer. Også i Stockholm er der problemer, og politikere fra Region Skåne frygter, at de sydsvenske mangler kommer til at stå i skyggen for hovedstadens.

– Vi ser, at elektricitetsmanglen truer potentielle investeringer i Skåne, men der er en risiko for at vores problemer havner i skyggen af de problemer, som er i Stockholm. Vi har nationale planer for, hvordan jernvejen skal udvikles i hele Sverige. Der er behov for en national infrastrukturplan for elforsyningen også, siger Ulrika Geeraedts, udviklingsdirektør i Region Skåne, til Sydsvenskan.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑