17 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on april 5th, 2019 | by Sofie Paisley

0

Krydstogtsrekord højner overskuddet for Copenhagen Malmö Port

2019-04-05:

Ny rekord i antallet af krydstogtsfartøjer med anløb i Copenhagen Malmö Ports tre havne bidrog til at overskuddet steg i 2018. På billedet ses krydstogtskajen i Nordhavn, København. Foto: News Øresund

En ny krydstogtshavn i Visby og flere krydstogtskibe til både København og Malmø bidrog til, at overskuddet steg med lidt over otte procent til 908 millioner svenske kroner for det dansk-svenske havneselskab Copenhagen Malmö Port, CMP.

CMP’s administrerende direktør Barbara Scheel Agersnap påpeger i en pressemeddelelse, at havneselskabet styrker sin position som et førende krydstogtmål i Nordeuropa. I Visby overtog CMP sidste år driften af ​​den nybyggede krydstogtshavn i Visby, og i både København og Malmø steg antallet af krydstogtsskibe. At krydstogtskibe er blevet stadig vigtigere, har bidraget til, at CMP modtog i alt 953.000 krydstogtpassagerer sidste år.

– 2018 var et godt og stærkt år for CMP. Selv om vi kan se visse volumenfald, eksempelvis for oliesegmentet, så går samtlige virksomhedsområder samlet set frem med øgede overskudsgrader. Jeg anser det som et resultat af det store arbejde, vi har gjort for at fokusere på de rigtige ting, arbejde mere effektivt og drage fordel af de forretningsmuligheder, der er opstået, siger Barbara Scheel Agersnap i en kommentar.

Copenhagen Malmö Port är en hamnoperatör som driver hamnarna i Köpenhamn, Malmö samt kryssningshamnen i Visby. Bolaget ägs till 50 procent av By & Havn, 27 procent av Malmö stad samt 23 procent av svenska företag. By & Havn ägs till 95 procent av Köpenhamns kommun och 5 procent av danska staten och arbetar i övrigt med att utveckla markområden i bland annat Nordhavn och Ørestad. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑