Følg os på

Sverige

Kunstrunder, klosterbesøg og kreativitet på museer – aktiviteter i Skåne i påsken

Publiseret

 

Nyd påsken på Övedskloster fra 1700-tallet, og besøg kunstnerne i dets historiske lokaler. Foto: Övedskloster

I påsken arrangeres de traditionelle ’kunstrunder’ i Skåne, hvor man kan besøge hundredvis af kunstnere i deres hjem og atelier, og den originale kunstrunde, på Österlen, fejrer 50-årsjubilæum. Herudover åbner Övedskloster porterne til sine historiske lokaler og Malmøs museer arrangerer påskeaktiviteter for både børn og voksne.

Skolerne i Sverige og Danmark holder påskeferie i uge 15. Men hvor Skærtorsdag er en helligdag i Danmark, er den i Sverige en almindelig arbejdsdag –  mange tager dog fri enten halvdelen eller hele dagen.

News Øresund har samlet nogle af de aktiviteter den Skånske del af Greater Copenhagen byder på i påskeferien.

Kunstrunder i Skåne:

Skulpturer fra glaskunstneren Elna Joloms glashytte i Norra Björstorp på Österlen under kunstrunden 2013. Foto: News Øresund – Emilia Söelund

Österlen og Simrishamn
For halvtreds år siden arrangeredes den første kunstrunde på Österlen i det sydøstlige Skåne. Sidan da har det traditionen tro været afholdt hvert år omkring påsken og er et populært turistmål, for både skåninger og besøgende fra andre dele af Sverige og Danmark. Kendskabet til Kunstrunden på Österlen har spredt sig mere og mere i Danmark og især i København.
– Det føles som om kunstrunden bliver mere og mere populær blandt danskerne og nu kommer de allerede til påske og ikke kun om sommeren. Vi har også kontakt med de kunstrunder som er startet på Sjælland, så vi har af et lille Øresundssamarbejde i gang, fortæller Susanne Lindblad, leder af Tjörnedala konsthall der drives af Östra Skånes Konstnärsgille, arrangøren bag kunstrunden. Læs mere her.

Sydvest Skåne
I sydvest Skåne er der kunstnere hele vejen fra Trelleborg i syd og op til Malmø, og de holder åbent i påskeugen og den efterfølgende weekend. Fællesudstillingen er i Vellinge og med fernisering fredag. Læs mere her.

Nordvest Skåne
Her kan man besøge kunstnerne i deres åbne atelier, og kunstrunden strækker sig fra Båstad gennem Ängelholm og Helsingborg, ned til Landskrona. Der er fællesudstilling i Landskrona konsthall. Læs mere her.

Midte af Skåne
Kunstrunden i midten af Skåne starter i Höör med en fællesudstilling, og går fortsætter derefter til Väggarp, Harlösa, Billinge og Vinslöv. Runden fejrer 15 år og har derfor også en jubilæumsudstilling med 92 medvirkende kunstnere. Læs mere her.

Vest Skåne
Kunstrunden i det vestlige Skåne har fællesudstilling og fernisering i Torup, hvor cirka 85 kunstnere udstiller deres værker. Læs mere her.

Skånes frie Kunstrunde
Mindre etablerede kunstnere, som ikke nødvendigvis kommer fra Skåne, har chancen for at udstille på Skånes frie Kunstrunde, som har sin fællesudstilling i Oxhallen i Helsingborg. Læs mere her.

Ikke kunstinteresseret? Der er meget andet spændende at opleve i Skåne:

Kæmp mod rumrobotter og prøv forskellig vintersportsgrene på Tekniska Muséet i Malmø
I påsken kan du opleve den digitale verden i det virkelige liv, og samtidig konkurrere i forskellige vintersportsgrene, eller besøge udstillingen Nya Gruvan, hvor du kan prøve maskiner, spil og simulatorer. Læs mere her.

Påske på Övedskloster
Nyd påsken på Övedskloster fra 1700-tallet, og besøg kunstnerne i dets historiske lokaler, gå på havemarked, tag en rundvisning eller vær med på aktiviteterne for børnene. Påskeaktiviteterne foregår fra Langfredag til og med påskedag mellem 10-17. Læs mere her.

Åbent hus på Malmø Live
Prøv at spille elguitar og andre instrumenter, gå en quizrunde eller vær med på det kreative musikværksted. Malmö Live holder åbent hus hele påskeferien.

Påskeferie på Malmö Museer og Malmö konsthall
Malmö Museer er åbent hele påskeferien og har forskellige temaer hver dag, blandt andet æggemaling, hekse og magi. På Malmö konsthall kan både børn og voksne skabe deres egen kunst, og blive inspireret af udstillingen Barba Rosa, i det åbne værksted den 11. april. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Politik08. juli 2024

Sveriges minister for nordisk samarbejde, Jessika Roswall (M), foreslået som ny EU-kommissær

Jessika Roswall (M), som ud over at være minister for nordisk samarbejde også er EU-minister, er blevet nomineret som ny...

Energi04. juli 2024

Grøn omstilling er størst, når syv samarbejdsprojekter deler 137 Interreg-millioner

Fem projekter inden for Grön Omställning, et inden for Hållbara Transporter et inden for Gränslös Arbetsmarknad skal dele 136,7 mio....

Samfund04. juli 2024

Konjunkturen i Øresundsregionen: Befolkningsprognoserne sænkes i både Sverige og Danmark – danskernes realløn er tilbage over niveauet fra før inflationskrisen

På begge sider af Øresund er befolkningsfremskrivningerne blevet nedjusteret. I Sverige skønnes dette at føre til et reduceret behov for...

Danmark04. juli 2024

EU-støtte til nye overhalingsspor ved Kalvebod, der øger muligheden for tung militær transport over Øresundsbroen

Muligheden for at transportere tunge militærkøretøjer over Øresundsbroen forbedres ved, at EU yder op til 319 mio. kr. i støtte...

Erhverv03. juli 2024

Svensk og dansk life science-industri får stadig større betydning for landenes økonomier

Life science-industrien står for næsten 10 pct. af Sveriges eksport, og i løbet af de seneste 10 år er den...

Infrastruktur04. juli 2024

Svenske Trafikverket: Ny Øresundsforbindelse er nødvendig i 2050, men intet forslag opfylder alle behov

Snart er det tid til at påbegynde arbejdet med en fremtidig ny forbindelse over Øresund; hvis den vel at mærke...

Infrastruktur04. juli 2024

Københavns overborgmester håber på en dansk-svensk undersøgelse af forbindelserne over Øresund – men afviser Landskronas forslag om en Europaspor-forbindelse til København

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), ser positivt på konklusionerne i Trafikverkets rapport om kapacitet og redundans over Øresund. Hun...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.