Følg os på

Sverige

Kunstrunder, klosterbesøg og kreativitet på museer – aktiviteter i Skåne i påsken

Publiseret

 

Nyd påsken på Övedskloster fra 1700-tallet, og besøg kunstnerne i dets historiske lokaler. Foto: Övedskloster

I påsken arrangeres de traditionelle ’kunstrunder’ i Skåne, hvor man kan besøge hundredvis af kunstnere i deres hjem og atelier, og den originale kunstrunde, på Österlen, fejrer 50-årsjubilæum. Herudover åbner Övedskloster porterne til sine historiske lokaler og Malmøs museer arrangerer påskeaktiviteter for både børn og voksne.

Skolerne i Sverige og Danmark holder påskeferie i uge 15. Men hvor Skærtorsdag er en helligdag i Danmark, er den i Sverige en almindelig arbejdsdag –  mange tager dog fri enten halvdelen eller hele dagen.

News Øresund har samlet nogle af de aktiviteter den Skånske del af Greater Copenhagen byder på i påskeferien.

Kunstrunder i Skåne:

Skulpturer fra glaskunstneren Elna Joloms glashytte i Norra Björstorp på Österlen under kunstrunden 2013. Foto: News Øresund – Emilia Söelund

Österlen og Simrishamn
For halvtreds år siden arrangeredes den første kunstrunde på Österlen i det sydøstlige Skåne. Sidan da har det traditionen tro været afholdt hvert år omkring påsken og er et populært turistmål, for både skåninger og besøgende fra andre dele af Sverige og Danmark. Kendskabet til Kunstrunden på Österlen har spredt sig mere og mere i Danmark og især i København.
– Det føles som om kunstrunden bliver mere og mere populær blandt danskerne og nu kommer de allerede til påske og ikke kun om sommeren. Vi har også kontakt med de kunstrunder som er startet på Sjælland, så vi har af et lille Øresundssamarbejde i gang, fortæller Susanne Lindblad, leder af Tjörnedala konsthall der drives af Östra Skånes Konstnärsgille, arrangøren bag kunstrunden. Læs mere her.

Sydvest Skåne
I sydvest Skåne er der kunstnere hele vejen fra Trelleborg i syd og op til Malmø, og de holder åbent i påskeugen og den efterfølgende weekend. Fællesudstillingen er i Vellinge og med fernisering fredag. Læs mere her.

Nordvest Skåne
Her kan man besøge kunstnerne i deres åbne atelier, og kunstrunden strækker sig fra Båstad gennem Ängelholm og Helsingborg, ned til Landskrona. Der er fællesudstilling i Landskrona konsthall. Læs mere her.

Midte af Skåne
Kunstrunden i midten af Skåne starter i Höör med en fællesudstilling, og går fortsætter derefter til Väggarp, Harlösa, Billinge og Vinslöv. Runden fejrer 15 år og har derfor også en jubilæumsudstilling med 92 medvirkende kunstnere. Læs mere her.

Vest Skåne
Kunstrunden i det vestlige Skåne har fællesudstilling og fernisering i Torup, hvor cirka 85 kunstnere udstiller deres værker. Læs mere her.

Skånes frie Kunstrunde
Mindre etablerede kunstnere, som ikke nødvendigvis kommer fra Skåne, har chancen for at udstille på Skånes frie Kunstrunde, som har sin fællesudstilling i Oxhallen i Helsingborg. Læs mere her.

Ikke kunstinteresseret? Der er meget andet spændende at opleve i Skåne:

Kæmp mod rumrobotter og prøv forskellig vintersportsgrene på Tekniska Muséet i Malmø
I påsken kan du opleve den digitale verden i det virkelige liv, og samtidig konkurrere i forskellige vintersportsgrene, eller besøge udstillingen Nya Gruvan, hvor du kan prøve maskiner, spil og simulatorer. Læs mere her.

Påske på Övedskloster
Nyd påsken på Övedskloster fra 1700-tallet, og besøg kunstnerne i dets historiske lokaler, gå på havemarked, tag en rundvisning eller vær med på aktiviteterne for børnene. Påskeaktiviteterne foregår fra Langfredag til og med påskedag mellem 10-17. Læs mere her.

Åbent hus på Malmø Live
Prøv at spille elguitar og andre instrumenter, gå en quizrunde eller vær med på det kreative musikværksted. Malmö Live holder åbent hus hele påskeferien.

Påskeferie på Malmö Museer og Malmö konsthall
Malmö Museer er åbent hele påskeferien og har forskellige temaer hver dag, blandt andet æggemaling, hekse og magi. På Malmö konsthall kan både børn og voksne skabe deres egen kunst, og blive inspireret af udstillingen Barba Rosa, i det åbne værksted den 11. april. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Øresund27. januar 2023

Snart bliver det billigere at pendle i bil over broen: “Du kan køre så meget du vil for en fast pris om måneden”

For at gøre det mere attraktivt at krydse Øresund vil Øresundsbro Konsortiet sænke prisen for dem, der pendler i bil...

Sverige27. januar 2023

Ulf Kristerssons (M) højre hånd, statssekretæren PM Nilsson, træder tilbage efter ulovligt ålefiskeri og løjet over for politiet

Efter at være blevet taget i ulovligt ålefiskeri i Blekinge skærgård og derefter have benægtet anklagerne over for politiet har...

Energi27. januar 2023

Vestas’ administrerende direktør om corona-lukning af broen: “Det må aldrig ske igen”

Vestas er en af verdens største vindkraftproducenter med hovedkontor i Aarhus og kontorer i både København og Malmø. Det betyder,...

Okategoriserade27. januar 2023

Øresundsdebatten uge 4: Flere jernbanespor i Skåne før Fehmarn Bælt-tunnelen og dansk succes for Malmö Arena

Der er brug for flere jernbanespor i Sverige, når Fehmarn Bælt-tunnelen står færdig i 2029, og antallet af godstog, der...

Politik27. januar 2023

Greater Copenhagen lancerer årsrapport og ny hjemmeside

Den 31. januar præsenterer det dansk-svenske kommunal-regionale samarbejde Greater Copenhagen en ny hjemmeside og en ny årsberetning, som vil vise...

Sports27. januar 2023

Mere end 97 procent af tilskuerne var danskere, da 68.000 så det danske herrelandshold indlede VM i håndbold i Malmö Arena

Det blev en dansk succes, da det danske herrelandshold spillede de indledende runder af VM i håndbold i Malmö Arena....

Bæredygtighed27. januar 2023

Nyt lovforslag om Københavns Lufthavn i høring – forskydning af tværbanen giver plads til flere fly

Onsdag blev et lovforslag om rammerne for udviklingen af Københavns Lufthavn sendt i høring. En vigtig del af lovforslaget er,...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.