Følg os på

Life Science

Lægemiddelsvirksomhed nærmer sig 100 ansatte og ekspanderer med 2000 nye kvadratmeter

Publiseret

 

Adm. direktør i Galenica, Ronnie Wallin, var med til at grundlægge Galenica i 1999. Foto: News Øresund

Galenica er den største virksomhed i science parken Medeon i Malmø. 20 år efter etableringen i byen sætter virksomheden sig på halvdelen af kapaciteten i en ny bygning, og med udvidelsen regner direktøren med, at flere medarbejdere på sigt kan komme til.

En af Malmøs større life science-virksomheder kan i fremtiden blive endnu større.

Efter halvandet års byggearbejde flyttede kontrakt- og lægemiddelsvirksomheden Galenica i sidste uge ind i den nyopførte Forskaren 1-bygning på området ved Medeon Science Park, hvor omkring 60 øvrige life science-selskaber holder til.

Ovenpå en tid med skiftende omrokeringer og begrænset plads, råder Galenica nu over 2000 nye kvadratmeter, der kan give grobund for, at virksomheden midt i coronapandemien skal rekruttere flere medarbejdere.

– Vi er 80 ansatte nu. De to nye etager kan håndtere 20-25 nye ansatte, så vi kan vækste mere, siger adm. direktør Ronnie Wallin og udpeger kompetencer inden for salg og regulatoriske forhold som relevante at rekruttere.

Forskaren 1 ejes og forvaltes af ejendomsselskabet Wihlborgs. Galenica råder over de to øverste etager. Foto: News Øresund

Han regner dog med, at en medarbejderstab på omkring 100 ansatte først bliver en realitet om 3-4 år, da Galenica uden for Norden bruger distributører og licenspartnere til at lancere og sælge deres lægemidler inden for psoriasis.

Derudover driver Galenica ca. 20 projekter for både små og store biotek- og pharmaceutiske virksomheder, deriblandt danske selskaber, fra Medeon-området, fortæller Ronnie Wallin.

I Malmø har ikke blot Galenica men andre kontraktforskning- og produktionsvirksomheder såsom PolyPeptide Laboratories, QPharma og Rechon Life Science øget omsætningen og personalestyrken siden 2015, ifølge selskabsregisteret.

Fremgangen er en del af en international tendens siden 1970’erne og 1980’erne med en voksende, moderne biotek- og medicinalindustri, der i højere grad begyndte at udlicitere interne forskning- og udviklingsprocesser til eksterne for at nedbringe omkostninger, skaffe mere kapacitet, få bedre adgang til patienter og effektivisere udvikling af lægemidler.

Selv var Ronnie Wallin med til at grundlægge Galenica i 1999 og nævner, at virksomheden har øget sin omsætning kontinuerligt siden da med ca. 20% om året. I 2019 omsatte Galenica for ca. 150 mio. SEK.

– Kontraktudvikling har passet godt i markedet, siger han og nævner, at Medeons facilitering og tilbud tilmed har været afgørende for virksomhedens etablering og positive udvikling.

Skal vilkårene for life science-branchen blive bedre i Skåne, kræver det ifølge Ronnie Wallin, at der generelt findes kompetencer og infrastruktur, så virksomhederne kan udbygge.

Ejendomsselskabet Wihlborgs ejer og forvalter den nye bygning. (News Øresund – Kristoffer Dahl)

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.