Følg os på

Ugebrev

Læs News Øresunds ugebrev 46

Publiseret

 

Salg af alkohol skal forbydes efter kl. 22 i Sverige – Skåne indfører hurtig test

Barer og restauranter skal have forbud mod at sælge alkohol efter kl. 22 i Sverige, for at forhindre spredning af coronavirus. Forslaget fra regeringen er i en hurtig udredning og er tænkt til at blive indført fra den 20. november. Regeringen mener, at de sociale kontaktområder skal formindskes yderligere, da smittespredningen i Sverige er steget kraftigt de seneste uger. Et lignede forbud har været gældende i Danmark siden 26. oktober 2020.
Nye, strengere restriktioner indføres i yderligere fire regioner i Sverige: Dalarna, Gotland, Västmanland og Värmland. Det betyder, at 17 ud af 21 regioner nu har indført ekstra restriktioner, hvilket blandt andet betyder at undgå offentlig transport, arbejde hjemmefra dem der kan, undgå butikker og indkøbscentre med undtagelse af at købe den nødvendige mad og medicin og en opfordring til kun at socialisere med mennesker, man bor sammen med, eller som man ofte møder.
Skåne vil som en af ​​de første regioner i Sverige indføre en hurtig test for covid-19, som giver testresultater inden for 15 minutter, og som primært vil blive brugt i sundhedsvæsenet, oplyser regionen.


Folkemødet og Almedalsveckan afholdes næste år, men endnu usikkert i hvilket format

De politiske festivaler i Danmark og Sverige, som blev aflyst i år på grund af coronapandemien, er i gang med planlægning til næste sommer. Men endnu er det usikkert i hvilken form både Folkemødet og Almedalsveckan bliver afholdt. Tilmeldingen til Folkemødet 2021 er nu åben for organisationer, som vil arrangere et event i forbindelse med den politiske festival på Bornholm næste år. Endnu er det dog ikke besluttet i hvilken form eller størrelse Folkemødet afholdes, eftersom udviklingen af coronapandemien gør det svært at forudsige mulighederne for at afholde fysiske møder næste sommer.


Fem år med grænsekontrol over Øresund

I denne uge har grænsekontrol været en del af Øresundsbeboeres hverdag i fem år. Siden Sverige indførte midlertidig indre grænsekontrol mod Danmark den 12. november 2015 på grund af flygtningekrisen, har både udformning, omfang og formål med grænsekontrollerne ændret sig flere gange. I efteråret 2019 indførte Danmark også grænsekontrol, og i øjeblikket er den danske grænse delvist lukket.


Klik her for at læse det danske ugebreve

Klik her for at læse det svenske ugebrev

 

Klik her for en fri prenumeration på News Øresunds svenske ugebrev

Klik her for en fri prenumeration på News Øresunds danske ugebrev

 

News Øresund startede i 2012 som et interregprojekt mellem Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet med finansiering fra EU og regionale aktører. Fra 2015 er News Øresund en del af Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, netværksmøder og vores nyhedsbureau News Øresund bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.