Følg os på

Politik

Löfven kan afgå, hvis blåt finanslovforslag vinder

Publiseret

 

löfven

Statsminister Stefan Löfven. Foto: News Øresund – Johan Wessman.

I dag skal Sverigedemokraterna afsløre, hvordan partiet vil stemme om finansloven onsdag. Sverigedemokraterna kan vælge at støtte den borgerlige alliances forslag og dermed afvise regeringens forslag.
”Hvis det forslag (alliancens) vinder, er det udelukket, at jeg vil blive siddende og administrere den. Det sker ikke,” siger statsminister Stefan Löfven til Dagens Nyheter.

Onsdag skal den svenske Riksdag stemme om finansloven. Men allerede i eftermiddag ventes statsminister Stefan Löfven (Socialdemokraterna) få svar på det afgørende spørgsmål: Vil det udlændingekritiske Sverigedemokraterna undlade at stemme og dermed lade den rød-grønne regeringens forslag vinde, eller vil de stemme på det borgerlige finanslovsforslag og dermed vælte regeringen.

Hvis Sverigedemokraterna meddeler, at de vil stemme for Alliancens forslag i morgen, er der flere mulige scenarier, ifølge nyhedsbureauet TT.

Regeringens kan afgå og lade riksdagsformanden starte en ny runde for at finde en ny regering. Sandsynligt er det, at Löfven vil forsøge forhandle med de borgerlige partier. Det kan gøres ved at regeringen kommer tilbage med ændringsforslag til finansloven og derefter forhandler med Moderaterna og de borgerlige midterpartier, Centerpartiet, Folkpartiet og Kristdemokraterna og dette.

Regeringen kan også vælge at udskrive nyvalg, hvilket kan gøres tidligst den 29. december, som siden skal afholdes senest 29. marts.

”Det er ikke førstevalget, men man kan ikke udelukke det. Vi har netop haft et valg, og det er derfor, jeg mener, at alle må tænke sig om,” siger Stefan Löfven til dagbladet Dagens Nyheder.

Sverigedemokraterna har i lang tid forsøgt presse regeringen og udnytte sin rolle som tungen på vægtskålen i den svenske Riksdag. Den midlertidige partileder Mattias Karlsson har blandt andet efterlyst ”signaler” på visse områder – især på udlændingepolitikken – for at ikke vælte finanslovsforslaget. Men disse forslag er blevet bestemt afvist af statsministeren.

Læs mere: Sverigedemokrater under pres for at vælte regering

Klokken 16.00 i eftermiddag starter Sverigedemokraternas gruppemøde, hvor partiet skal beslutte, hvad man vil gøre i afstemningen om finansloven. Klokken 16.30 er der pressekonference med Sverigedemokraternas Matthias Karlsson og den økonomisk-politiske ordfører Oscar Sjöstedt. (News Øresund)

 

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.