25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2B xx

Published on august 27th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Lyntog fra København til Stockholm tilbage i normaldrift

2018-08-27:

SJ-togene, der blandt andet kører mellem København og Stockholm, har været ekstraordinært forsinkede i løbet af sommeren grundet sporarbejde. Det arbejde er nu færdigt, og togene er tilbage i normaldrift, siger SJ i en pressemeddelelse. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Den statsejede togoperatør SJ, der kører lyntog på strækningen mellem København og Stockholm, har grundet sporarbejde kørt med færre tog over sommeren. Men nu er sporarbejdet færdigt, og togene er dermed tilbage i normaldrift, skriver SJ i en pressemeddelelse.

Under 4,5 time i lyntoget. Det er den tid, det tager, at komme fra Malmø til Stockholm med SJ’s lyntog, nu hvor togene kører i normaldrift.

Sommeren har ellers været præget af færre afgange samt længere rejsetider, hvilket skyldes en lang række sporarbejder blandt andet mellem Stockholm Central og Stockholm Södra. Denne strækning kaldes også Getingmidjan, og er Sveriges mest trafikerede strækning ifølge Trafikverket. Strækningen er nu åben igen, hvilket muliggør normaldrift.

– Sommeren har været præget af meget arbejde på jernbanen for at skabe en bedre og mere robust jernbane for fremtiden. Nu kan vi endelig køre togene, som vi ønsker, med fuldt fokus på, at trafikken skal køre efter planen, og at alle skal have en behagelig rejse, siger SJ’s salgsdirektør, Thomas Silbersky, i pressemeddelelsen.

Det betyder, at rejsetiderne igen er tilbage på sporet. Under 4,5 time mellem Malmø og Stockholm, og under tre timer mellem Göteborg og Stockholm.

Men den tidsramme har været svær at opretholde over sommeren. I løbet af juli 2018 har punktligheden for rejsende mellem Malmø og Stockholm for eksempel været meget lav. Her er det blot 58 % af de rejsende, der er kommet frem til tiden, viser tal fra SJ’s hjemmeside. Men det forventes altså at blive bedre nu, da togtrafikkens forudsætninger er blevet bedre med det afsluttede sporarbejde, påpeger Thomas Silbersky:

– Når antallet af infrastrukturelle fejl mindskes, får hvert tog bedre forudsætninger for at give passagererne den rejse og oplevelse, som de har ret til at forvente sig. Toget får bedre forudsætninger for at være den mest effektive måde at rejse på for den, der vil arbejde, studere eller bare koble af under rejsen, siger salgsdirektøren ifølge pressemeddelelsen.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑