Politik
Malmø Kommune rekrutterer topchefer i strid med loven
Gennem de seneste ti år har Malmø Kommune systematisk brugt skattepenge på rekrutteringsfirmaer til at finde deres topchefer. Der er en grænse for, hvor mange penge man må bruge på den slags, og den grænse har Malmø Kommune overskredet op til flere gange i strid med loven.
Det kan være svært at finde den rette person til en chefstilling. Derfor har Malmø Kommune valgt at lade eksterne firmaer stå for rekrutteringen – og måden, de har gjort det på, strider med svensk lovgivning, viser Sydsvenskans afsløring af sagen.
Når det gælder eksterne firmaers ydelser, er der regler, som skal sikre, at kommunen sætter opgaven i åbent udbud, således den bedste og billigste løsning findes. Kommunen kan dog fravælge at sætte det i offentligt udbud og i stedet udvælge enkelte aktører – og det er der en grænse for på 534.890 svenske kroner om året
Malmø Kommune har overskredet den grænse på systematisk vis siden 2008, viser Sydsvenskans afsløring. Senest i 2017 brugte kommunen 824.000 svenske kroner på særligt udvalgte rekrutteringsfirmaer, hvilket vil sige, at opgaverne ikke blev sat i udbud. Det overstiger tærskelværdien med 54 procent.
– Der er sager, hvor vi kunne have gjort det bedre. Det er der ingen tvivl om, siger Malmø Kommunes personaledirektør, Liselott Nilsson, til Sydsvenskan.
Siden 2008 er der i alt blevet brugt 7,7 millioner svenske kroner, eksklusiv moms, på rekrutteringsfirmaer. Til spørgsmålet om hvordan det kunne gå så vidt, svarer Liselott Nilsson:
– Vi har udarbejdet prognoser for, hvor mange chefer vi rekrutterer per år, men det er blevet til flere rekrutteringer, end vi planlagde, siger hun til Sydsvenskan.
Siden Sydsvenskans afsløring har Malmø Kommune været ude med en pressemeddelelse, hvor de forklarer deres brug af eksterne rekrutteringsfirmaer:
– Ved rekruttering af administrerende chefer kræves det, at der søges efter kandidater i hele landet med bredt nationalt netværk. Kontakten til disse netværk er bedst hos eksterne leverandører, som er specialister på området, siger Liselott Nilsson i pressemeddelelsen.
(News Øresund)
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23