17 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on marts 21st, 2019 | by Anna Palmehag

0

Malmø satser på at blive Europas hotteste by for spiludviklings firmaer

2019-03-21:

For nylig har det fransk-ejede Malmø-firma Massive Entertainment udgivet en efterfølger til det succesrige spil “Tom Clancy’s The Division”. Illustration: Massive Entertainment

I 2017 havde Malmø 50 spiludviklings firmaer med 800 ansatte og 900 millioner SEK i omsætning – hvilket udgjorde en reel stigning sammenlignet med 2010. Det oplyser den lokale svenske spilorganisation Game Habitat, som fremhæver at Malmø har lige så mange spiludviklere som i hele Danmark. TT stiller spørgsmålet, om Malmø er Europas hotteste spiludviklings by.

For nylig har det fransk-ejede Malmø-firma Massive Entertainment udgivet en efterfølger til det succesrige spil “Tom Clancy’s The Division”. De forventer, at det bliver Sveriges største kulturelle eksport i 2019.

– Det siger jeg ikke fordi jeg er selvfed, men sådan har det været i mange år. Det svenske firma som udgiver det bedste spil bliver også Sveriges største kultureksport, siger Massives adm. direktør David Polfeldt til Svenska Dagbladet.

Firmaet rekrutterer hvert år og har nu 600 ansatte med 48 forskellige nationaliteter. Ifølge David Polfeldt er det nu lettere at rekruttere internationalt end fra Sverige.

Blandt de fremgangsrige spilfirmaer i Malmø, er også King, Tarsier og danske IO Interactive som åbnede i Malmø i 2018. De 50 spilfirmaer i Malmø, med 800 ansatte og 900 millioner SEK i omsætning år 2017 kan sammenlignes med 15 firmaer, 200 ansatte og cirka 200 millioner i omsætning i 2010, ifølge statistik fra Game Habitat, en non-profit organisation drevet af flere af byens spilfirmaer.

Kommunen støtter branchen økonomisk, med det mål at Malmø til Europas førende spiludviklings region. Per capita ser det positivt ud, siger Game Habitats adm. direktør Peter Lübeck.

– Vi har flere udviklere og spilvirksomheder end London og Stockholm og de store nav pr. Indbygger. Vi har lige så mange spiludviklere i Malmø som i hele Danmark, siger han til Svenska Dagbladet. Esportsuddannelsen The Game Assembly blev da også ranket som verdens næstbedste i 2017, af den internationale spil- og designplatform The Rookies.

Ifølge Peter Lübeck er der imidlertid manglende finansiering til spil i regionen, ikke mindst i virksomhedernes tidlige stadier.

– Havde der eksisteret sådan en opstartsfond her, så havde folk fra Massive, King og Tarsier startet eget, siger han. (News Øresund)

Fakta: Nogle spiludviklingsfirmaer i Malmø

Massive Entertainment (bl.a. kendte for spillene Tom Clancy’s The Divison og opfølgeren The Division 2, og arbejder med at lave filmen Avatar til et spil)

King (bl.a. Candy Crush Saga)

Illusion Labs (bl.a. Mr Crab, Labyrinth og Labyrinth 2)

Frogsong (bl.a. Spellsworn)

Mediocre (bl.a. PinOut og Smash Hit)

Tarsier (bl.a. Little Nightmares og Statik)

Simogo (bl.a. Year Walk og Sayonara Wild Hearts)

PixelShade (bl.a. Unsung)

IO Interactive (bl.a. Hitman), med hovedkontor i København

Avalanche (bl.a. Just Cause-serien og The Hunter-serien), med hovedkontor i Stockholm


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑