Følg os på

Life Science

Malmø-selskabet PILA PHARMA rejste 35 mio. kroner ved børsnotering

Publiseret

 

Dorte X. Gram er stifter og adm. direktør i PILA PHARMA AB, som i juli blev børsnoteret. Foto: News Øresund

Det Malmø-baseret medicinalselskab, PILA PHARMA, blev i juli børsnoteret, hvilket sikrede selskabet 35 mio. svenske kroner. To andre life science-selskaber fra Lund hentede i juli også ny kapital fra børsmarkedet.

35 mio. svenske kroner rejste medicinalselskabet PILA PHARMA AB fra Malmø ved børsnoteringen på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm i midten af juli. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Selskabet udvikler ny medicin i pilleform mod type 2-diabetes og skal bruge den nye kapitaltilførsel til klinisk udvikling af deres lægemiddelkandidat.

I 2014 blev PILA PHARMA stiftet af danske Dorte X. Gram på baggrund af hendes forskning på Novo Nordisk i Danmark. Selskabet har tidligere været en del af Medeon Science Park i Malmø.

To andre life science-selskaber i Skåne blev i juli også børsnoteret på Nasdaq i Stockholm. Amniotics AB og Diagonal Bio AB, begge baseret i science park-miljøet i Lund, rejste henholdsvis ca. 60 mio. og ca. 40 mio. svenske kroner.

Rapporten, Life Science Across the Øresund, som blev udgivet i juni af Øresundsinstituttet og Medicon Valley Alliance, giver mere information om PILA PHARMA AB og den øvrige life science-branche i Øresundsregionen. (News Øresund)

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2021 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative.

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.